Skupa ili jeftina šminka?

Skupa ili jeftina šminka?

Stil -
Kozmetika koja ne košta mnogo nije uvek lošija od brendirane, zbog čije cene vam se zavrti u glavi

Ne bacajte pare.Ako se pri izboru šminke vodite starom izrekom „skuplje je bolje“, vrlo brzo možete da ispraznite novčanik.Na svu sreću, jeftinija šminka nije obavezno lošijeg kvaliteta, naprotiv! Upravo zato vam donosimo spisak nekih proizvoda i ocenu stručnjaka o tome da li i za šta treba odvojiti više novca, a na čemu slobodno možete štedeti.Nemojte se osećati primoranim da nas poslušate i promenite svoje kupovne navike. Ako imate svoju omiljenu bebi (ili neku drugu) kremu za lice koju godinama koristite, a ona svoj posao obavlja savršeno, nemojte nas poslušati. Ono što je najvažnije jeste da pazite gde kupujete kozmetiku, da obratite pažnju na rok trajanja i na to da ima što manje štetnih sastojaka.

Puder

Puder odavno nije sredstvo koje koristimo kako bismo izjednačili nepravilnosti tena, on sadrži i hranljive sastojke, baš kao i krema za lice. Zato slobodno uložite novac u dobar puder ako već niste našli toniranu kremu koja vam savršeno odgovara.

Parfem

Prvo i osnovno pravilo parfema jeste da ne kupujete onaj koji vam je dobro zamirisao na nekom drugom, jer svaka osoba mora pronaći svoj savršeni miris. U parfem vredi uložiti novac jer ćete ga dugo koristiti. Jeftine verzije sa buvljaka prepune su alkohola, a miris nikad nije ni približan onom originalnom.

Senke za oči, ajlajner, maskara...

Slobodno budite štedljivi kad je reč o ovim proizvodima jer nekad i oni najjeftiniji daju bolji efekat od onih najskupljih. Zašto? Zato što sve zavisi od načina na koji ih nanosite. Važno je naći ono što vam estetski najviše odgovara, kao, na primer, maskaru koja daje idealan volumen, jer su u principu sve maskare manje-više istog sastava. Iako je tačno da skuplje varijante senki za oči sadrže više pigmenata, ne brinite ako imate kvalitetnu bazu, ona će i senke najlošijeg kvaliteta poboljšati.

Lak za nokte

Definitivno možete uštedeti mnogo novca na lakovima za nokte. Kvalitet laka zavisi od načina na koji ga nanosite, kao i od baznog laka, a više puta se pokazalo da su neki veoma jeftini jednako dobri kao i oni mnogo skuplji. Uostalom, prisetite se, kad ste poslednji put iskoristili lak do kraja? Svaki koji ste bacili jeste bačen novac.Četkice za šminkanjeNe žalite da novac uložite u dobar alat. Kao što smo spomenuli, tajna dobrog izgleda je u dobrom nanošenju šminke! Zato uvek kupujte kvalitetnije četkice i za nanošenje pudera i senki, nećete se pokajati!

Ruž za usne

Kao i lak za nokte, ruž za usne često menjamo jer se uvek pojavljuje nešto novo. Ni u ovom slučaju cena ne mora biti odraz kvaliteta. Postoje jeftinije marke ruževa koji su božanstveno kremasti, trajni i koji imaju divne nijanse. Za trajnost ruža iskoristite trik s tankim slojem pudera na usnama koji se nanosi pre stavljanja ruža.

Ne štedite na kremama za lice i serumima

Kad se radi o koži, tu nikako ne treba štedeti. Kreme za lice, a naročito serumi, prodiru duboko u pore i sadrže veću količinu aktivnih sastojaka, naročito kad se radi o onim protiv starenja kože. Kreme za područje oko očiju su takođe proizvod za koji možemo biti široke ruke. Dakle, kreme visokog kvaliteta za negu lica mogu se smatrati imperativom. Isto važi i za mleka i losione za telo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track