Preminula Lili Pulicer, kreatorka šarenih letnjih haljina

U 81. godini

Preminula Lili Pulicer, kreatorka šarenih letnjih haljina

Stil -
Bivša prva dama SAD Žaklina Kenedi, koja je sa Pulicerovom išla u osnovnu školu, nosila je jednu od njenih šarenih haljina kada je pozirala za naslovnu stranu magazina Lajf

MAJAMI - Lili Pulicer (Lily Pulitzer), pripadnica visokog društva s Palm Biča i kreatorka haljina s tropskim dezenima koje su šezdesetih godina postale modni klasik, umrla je u 81. godini.

Njenu smrt jutros je potvrdio pogrebni servis u Vest Palm Biču.

Lili Pulicer je dospela u visoko društvo udavši se za člana novinarske porodice Pulicer, a u svet mode se otisnula krajem 1950-ih godina kada je slučajno prolila sok preko haljine. Kako je bila bogata a dokona, s mužem koji je posedovao plantaže pomorandže, otvorila je tezgu za prodaju soka. Tamo je prodavala i specijalizovane, šarene haljine bez rukava, pravljene po njenoj želji - da se kamufliraju fleke od soka.Ubrzo je njena firma prodavala više haljina nego sokova, a uz pomoć Lore Robins (Laura Robbins), nekadašnje urednice u modnim magazinima, haljine Lili Pulicer su postale veliki modni hit.

Bivša prva dama SAD Žaklina Kenedi (Jacqueline Kennedy), koja je sa Pulicerovom išla u osnovnu školu, nosila je jednu od njenih šarenih haljina kada je pozirala za naslovnu stranu magazina Lajf (Life). Dezen ovih haljina je u bojama džungle - flore kakva se može naći na Floridi. Biznis sa haljinama "u bojama odmora na Floridi" kasnije se proširio na kupaće kostime, svečanu odeću, dečju odeću, itd. Lili Pulicer se 1993. godine penzionisala, ali je nastavila da radi kako konsultant za svoju robnu marku. Bila je poznata po "bosonogim zabavama" u svojoj kući u Palm Biču.

Objavila je i dva vodiča za dobar provod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track