Stvari koje ne smete da radite licu i kosi

Smrtne presude za lepotu

Stvari koje ne smete da radite licu i kosi

Stil -
Kad je reč o izgledu i lepoti, ponekad uz minimalan napor možemo postići odlične rezultate, ali radeći neke pogrešne stvari, možemo napraviti pravu katastrofu

Sačuvajte lepotu!Iako neke stvari treba izbegavati u širokom luku kad su nega i lepota u pitanju, svejedno ih redovno radimo, i pored toga što smo svesni da od toga imamo više štete nego koristi. Upravo zato vam donosimo nekoliko primera i radnji na koje ubuduće treba da zaboravite ukoliko ne želite da izgledate loše.

Peglanje kose dok je još mokraOprali ste kosu i žurite napolje, ali nema šanse da izađete na ulicu dok je ne ispeglate? Ovo je greška koju mnoge žene prave, ali ovim potezom zdravlju i dobrom izgledu svoje kose potpisuju smrtnu presudu. Obavezno se setite ovoga kada idući put krenete da peglate još uvek mokre pramenove.

Šminkom na šminkuDodavanje šminke na već postojeću jedna je od najglupljih stvari koju možete da uradite. Nanošenje pudera na već postojeći puder ne samo što će „zacementirati“ pore nego takav sloj na licu nije ni privlačan ni poželjan.

Brijanje dlačica na licuAko ste žena i palo vam je na pamet da te tri dlačice oko usana jednostavno obrijete, nikako i nipošto to nemojte da radite! Ono što će posle brijanja izrasti na tom mestu ne smemo ni da vam opišemo.

Neodržavanje četkica za šminkuBakterije se veoma lako šire po sunđerima i četkicama za nanošenje šminke. Zato ih redovno perite, jer u suprotnom rizikujete neku gadnu upalu na licu. Možda vam se ovo čini kao trošenje vremena, ali verujte da je ovo jedna od onih dobrih navika koje pod hitno treba usvojiti.

Istiskivanje bubuljicaNiko, ali baš niko ne voli da vidi bubuljice na svom licu. Istiskivanje akni i mitesera u nadi da ćete tako rešiti problem, nije način kojim ćete ih uspešno eliminisati, naprotiv. Tako samo širite bakterije i rizikujete da nastanu još veće upale i ožiljci. Najbolje bi bilo da pustite da se bubuljica sama povuče, a u međuvremenu kožu tretirajte odgovarajućim sredstvima za uklanjanje bubuljica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track