Trikovi koje svaka žena treba da zna

Nije loše znati

Trikovi koje svaka žena treba da zna

Stil -
Dobri saveti, koji bi vam mogli biti i te kako korisni u životu i olakšati neke svakodnevne radnje

Donosimo vam nekoliko veoma dobrih saveta, koji bi vam, ako ih do sada niste znali, mogli biti i te kako korisni u životu i olakšati neke svakodnevne radnje.♦ Pre nego što neku stvar rastavite da biste je popravili, fotografišite je da biste tačno znali kako je izgledala.♦ Ako želite da kečap lakše izvučete iz boce, u bocu stavite slamku i potom je izvadite.♦ Da biste lakše skinuli gumene rukavice, stavite ruke pod hladnu vodu na nekoliko sekundi.♦ Prozore s unutrašnje strane perite vodoravnim pokretima, a sa spoljne vertikalnim. Ako ostanu tragovi, lakše ćete znati koju stranu treba doraditi.♦ Zaprljane uske flaše i vaze čistite tako što ćete ih napuniti vodom u koju ćete ubaciti tabletu za čišćenje zubnih proteza.♦ Da biste uklonili male ogrebotine sa staklenih proizvoda, staklo istrljajte tkaninom namočenom u zubnu pastu.

♦ Slane mrlje s kožnih cipela uklonićete tako što ćete ih istrljati čistom pamučnom krpicom koju ste umočili u mešavinu belog sirćeta i vode (kašičica sirćeta i čaša vode).♦ Iz pomorandže i limuna iscedićete mnogo više soka ako ih, pre nego ih presečete na pola, nekoliko puta rukom zakotrljate po tvrdoj podlozi.♦ Osvežite miris patika tako što ćete u njih staviti sodu bikarbonu i pustite da odstoji jedan dan.

♦ Vrh konca poprskajte lakom za kosu. Tako ćete ga ukrutiti i lakše provući kroz iglu.♦ U posudi s koncem i iglama držite magnet. Tako ćete odbegle igle uvek imati na okupu.♦ Kad sadite cveće, sadnice nemojte slagati ravno, nego cikcak, tako će cvetnjak izgledati punije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track