Otarasite se komaraca zauvek

Insekti vam mogu pokvariti boravak na otvorenom

Otarasite se komaraca zauvek

Stil -
Da ne biste svaki put kad ste u prirodi vreme gubili braneći se od krvopija, treba da znate kako od njih da se zaštitite

S lepim i toplim vremenom stigle su i dosadne napasti, komarci.Oni nam redovno upropaste boravak u prirodi u večernjim satima, a veoma često i unutar doma, jer se ušunjaju unutra svaki put kad smo malo nemarniji ostavljajući vrata otvorena.Iako postoje sredstva koja nas mogu zaštiti od upornih krvopija, često se dešava da ih nemamo u trenucima kad su nam najpotrebniji. Ipak, postoji način da se zaštitimo i u tim situacijama, pa vam neke stvari iz kuće mogu dobro poslužiti kako biste ih oterali što dalje od sebe.

Ruzmarin i žalfijaAko ste odlučili da veče provedete u prirodi i da s prijateljima pravite roštilj, stavite na njega i jednu grančicu ruzmarina ili žalfije. Miris tih aromatičnih biljaka odbiće dosadne insekte, a u dvorištu stvoriti pravu mediteransku atmosferu.

Beli lukPomešajte sok izgnječenog belog luka s pet puta većom količinom vode i taj rastvor sipajte u bočicu s raspršivačem. Pre upotrebe dobro ga promućkajte. Lagano poprskajte izložene delove tela i bićete zaštićeni od uboda komaraca pet ili šest sati.

Cvet nevenaUkoliko odlučite da dvorište ukrasite cvetovima nevena, na taj način nećete dobiti samo lepše okruženje već i odličnu zaštitu protiv komaraca. Neven ispušta miris koji ih odbija, a isto tako je neprijatan i drugim letećim napastima. Takođe, kremom od nevena može umiriti kožu nakon uboda insekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track