NESTVARNO: Srpska torta najlepša u Americi
Foto: RTS

NESTVARNO: Srpska torta najlepša u Americi

Stil -
Branka Jovanović iz Rume osvojila je prvo mesto za izbor najlepše torte u Americi

Branka Jovanović iz Rume iz hobija pravi torte, a pre tri godine osvojila je prvo mesto na izboru za najlepšu tortu u SAD.Posebu draž ukusnim tortama Branke Jovanović iz Rume daju ukrasi. Njihovo pravljenje je najteži deo posla, jer pored mašte i strpljenja treba i mnogo vremena. Najdraža joj je, ipak, crna orhideja kojom je ukrasila mladenačku tortu.

Svaka torta koju napravi deluje nestvarno, a sama pomisao na to da takvo savršenstvo treba iseći nožem i onda ga pojesti izaziva žaljenje. Ali ne Brankino - jer ona iz godine u godinu izrađuje sve lepše i sve bolje torte.

Na američkom izboru za najlepšu tortu pre tri godine, Branka je postigla veliki uspeh. U Americi, kaže, nisu mogli da veruju da slatkiš koji je pravo umetničko delo stiže iz zemlje za koju jedva da su čuli.

Od 1999. godine, od kada joj je pravljenje torti hobi, Branka je dobila mnogo nagrada. Najviše ju je iznenadila ona koja je stigla iz Sjedinjenih Država, i to od građana koji su glasali na internetu 2010. godine.Mladenačka torta, čiju sliku je poslala, dobila je najviše glasova, a veliki broj priznanja za njen rad stigao je i iz naše zemlje.

Budući da joj je pravljenje torti hobi, Branka redovno učestvuje u svim humanitarnim akcijama u regionu, a svoje znanje je, kako kaže, prenela na mnoge Sremice kojima je pravljenje torti sada postalo zanimanje.

http://www.youtube.com/watch?v=Aj0JdtjQwVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track