PAS JE UPOZORIO USRED NOĆI: Otišla je odmah kod sina i priča je zastrašujuća!
Foto: Hefty

Junak!

PAS JE UPOZORIO USRED NOĆI: Otišla je odmah kod sina i priča je zastrašujuća!

Zanimljivosti -
Džedaj je slatki 4-godišnji labrador koji ima jedinstvenu sposobnost: On je spasava život svog vlasnika, 7-godišnjeg Luka Nutala, svaki dan. Najbolji deo je taj, kako to radi.

Jedne noći pre nekog vremena, Džedaj je bio uznemiren i gledao je naokolo. Odmah je primetio da je Luk, koji je spavao pored njega u kritičnom stanju.

Lukova majka, Dori, je takođe brzo zaspala u svom krevetu i nije čula ništa. Međutim, Luku je bila potrebna hitna pomoć. zahvaljujući Džedaju koji je jurnuo kroz Dorina vrata u njen krevet i probudio je sa svojim teškim šapama.Luk inače pati od dijabetesa i nakon čitanja, Dori je shvatila da mu je krvni pritisak prenizak. Luk ima gedžet koji stalno prati njegov nivo šećera, ali Džedaj je namirisao opasnost pre nego što se alarm i upalio. Pas je mnogo brži od mašine.

Labrador je mogao da oseti hemijske promene u Lukovom znoju mnogo brže nego što to radi mašina i na taj način je mogao da upozori Dori i da imaju još vremena da pomognu Luku. Džedaj je zapravo bio treniran kao medicinski pas asistent još kao štene.

Svaki put kada Džedaj nanjuši opasnost oko Luka, naučen je da odnese određenu igračku kod njegove majke, Dori. To je signal da nešto nije u redu. Kada je Lukov šećer previsok, Džedaj podiže šapu, kada je prenizak, on legne na pod.

Džedaj redovno spasava Lukov život već tri godine, a kao nagradu za pravi alarm, Labrador proslavlja sa "žurkom za pse". Tada dobija poslastice, zagrljaje i dosta vremena za igru.

Luk i Džedaj imaju čak i svoju Fejsbuk stranicu. Njegova majka često tamo piše o dnevnim izazovima života sa bolesnim detetom. Ona se zaista nada da će podići svest o dijabetesu tipa 1, jer 3 miliona dece i ljudi boluje od toga samo u SAD. Nažalost, nemaju svi oni sjajnog partnera kao što je Džedaj.Njih dvojica su zaista fantastičan tim, i zaista morate da odate čast hrabrom Luku na način na koji se bori sa ovom smrtonosnom bolešću. Nadamo se da će se pronaći lek za Luka kako bi mogao da se grli i igra sa svojim labradorom bez alarma!

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track