IZGLEDAJU KAO DEČIJE KUĆE ZA IGRANJE? Istina koja se krije iza pravoslavne crkve je morbidnija!
Foto: Boredomtherapy

Tradicija!

IZGLEDAJU KAO DEČIJE KUĆE ZA IGRANJE? Istina koja se krije iza pravoslavne crkve je morbidnija!

Zanimljivosti -

U jednom gradu na Aljasci, Elktuna, možete da pronađete nesvakidašnji prizor: park prekriven kućama za lutke u jarkim bojama. Barem deluju kao da su kuće za lutke...

Ipak, ako bolje pogledate shvatićete vrlo brzo da ove kuće definitivno nisu za decu. Šta zapravo skrivaju ove šarene građevine će vas šokirati.Preko 100 šarenih minijatura koje stoje jedna pored druge u ovom malom gradu, nalaze se u senci pravoslavne crkve Svetog Nikole.Možda deluju kao igračke, ali su zapravo neobična obeležja za grobove i nazivaju se "kuće duhova".

Prema jedinstvenoj tradiciji ove crkve, telo preminule osobe se prvenstveno sahranjuje sa ćebetom preko kako bi pomoglo dušama u prelasku u svet duhova.

40 dana kasnije, bliske osobe i porodica stavljaju ovu kuću duhova preko ćebeta, farbajući je u boje koje prezentuju istoriju porodice.

Ovaj neobični ritual sahrane je rezultat dve kulture koje su se vremenom sjedinile. Zemlju oko grada Eklutna prvo su naselili Atabaskan Indijanci, ali su kasnije pali pod uticaj Ruskih misionara oko 1800-ih godina kada se crkva Svetog Nikole sazidala.

Kako nalaže Atabaskan tradicija: sve što je uzeto sa zemlje mora da bude vraćeno, pa su kuće ostavljene da se raspadnu vremenom kako bi se apsorbovale u zemlju.

(Boredom Therapy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track