(VIDEO) BOLTE, ČUVAJ SE! 100-godišnjakinja oborila svetski rekord u trci na 100 metara. Neverovatno!
Foto: Youtube Printscreen

Brza bakica

(VIDEO) BOLTE, ČUVAJ SE! 100-godišnjakinja oborila svetski rekord u trci na 100 metara. Neverovatno!

Zanimljivosti -

Ela Mej Kolbert je penzionisana učiteljica škole u okrugu Spartanburg u Južnoj Karolini. Oduševila je ceo svet jer je u stotoj godini života oborila sportski svetski rekord.

Ela Mej je omiljena u svom okruženju zbog svojevrsnih ideala koje je propagirala dok je radila. Neodustajanje, upornost i volja su mantre zbog kojih je doživela stotu godinu. Ona ne samo da izgleda dobro za svoje godine, već bi na vitalnosti mogli da joj pozavide i 30, 40 godina mlađi ljudi.

Ela Mej u utorak je istrčala 100 metara i razbila prošli svetski rekord u prisustvu porodice, bivših učenika, njihove dece i komisije koja joj je merila vreme.

Kada je prvi put potračala saplela se i pala, pa su joj stavili hanzaplast na bradu. Međutim ona se nije obeshrabrila i smesta je pokušala ponovo. Ne da je istračala do kraja nego je pritom oborila i svetski rekord. Ne Boltov naravno, ako niste znali već postoji rekord gde je 100-godišnjak istrčao 100 metara za 117 sekundi. Ali Ela Mej je rekord prepolovila i "projurila" stazom za 46.79 sekundi.

"Oh, osećam se dobro, nisam umorna. Drago mi je što ste došli i što mislite na mene. Želim vam da i vi trčite u mojim godinama.", izjavila je ona odmah nakon uspeha. Možda je oborila rekord, ali to za nju nije kraj.

"Ne stajte. Idite napred. Čekaće vas izazovi koji će vam se isprečiti na putu, ali ne dozvolite da vas pobede. Ustanite i pokušajte ponovo.", poručila je prisutnima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track