(VIDEO) ISPUNIO JE SVOJ JEDINI SAN: Otac odveo ćerku do oltara pomoću bioničkih nogu
Foto: Twitter/screenshot

Uspeo je

(VIDEO) ISPUNIO JE SVOJ JEDINI SAN: Otac odveo ćerku do oltara pomoću bioničkih nogu

Zanimljivosti -

Kris Palmer (55) paralizovan je od struka naniže, ali je uspeo da ispuni svoj san i odvede svoju ćerku do oltara zahvaljujući bioničkim nogama.

Kris Palmer iz Derbija, otkako je počeo da se bori s agresivnim tipom raka juna 2012. godine, kreće se pomoću invalidskih kolica. Lekari su mu rekli da nikada više neće prohodati, ali on je bio ozbiljan u nameri da Heder, svoju ćerku (28), odvede do oltara na dan njenog venčanja. Bio je motivisan da pronađe način.

Svoj san ipak je ispunio kada je vezao čvor Kristoferu Halsu (28) i Heder, nakon što je pozajmio robotsko odelo "Rex".

Odelo mu je omogućilo da stoji i hoda, te da Heder odvede na ceremoniju održanu u Derbiju.

"Predivno se osećam što ovo mogu da uradim - ispunilo me. Kada sam u bolnici ležao nakon operacije, jedna od prvih stvari koja su mi prošla kroz glavu je venčanje moje ćerke i kako neću moći da je odvedem do oltara", rekao je Palmer.

Palmerov san postao je stvarnost kada je Heder otkrila kompaniju "Rex Bionics" koja pomaže ljudima da ponovo hodaju. Heder je kontaktirala firmu i njeni predstavnici pristali su da nauče njenog oca kako da koristi odelo pre velikog dana.

"Postoje puno ljudi koji su u poziciji u kojoj se nalazi moj otac, a ne znaju da postoji ovakva naprava koja im može omogućiti da rade stvari o kojima nisu ni slutili da mogu", rekla je Heder.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track