JEDAN ČOVEK JE SLEP,DRUGI NEMA RUKE ALI SE VOLE NAJVIŠE NA SVETU: Pogledajte šta su uradili zajedno!
Foto: Facebook | Khajeel Times

Divna priča

JEDAN ČOVEK JE SLEP,DRUGI NEMA RUKE ALI SE VOLE NAJVIŠE NA SVETU: Pogledajte šta su uradili zajedno!

Zanimljivosti -

Jia Venki (54) i Jia Haiksia (55) koji ćive na selu u Kini, prijatelji su toliko godina da više i ne pamte, još od detinjstva.

Zapravo, toliko su bliski da se smatraju braćom. Ipak postoji nešto vrlo neobično u vezi sa njima što njihovo prijateljstvo čini jedinstvenim: Venki nema ruke, a Haiksia je slep.

Zbog njihovog stanja, nema mnogo poslova za njih u njihovom malom selu. Već dugo vremena oni žive od male količine novca od socijalne pomoći. Ubrzo nakon što je Haiksia oslepeo 2000. godine, njih dvojica su odlučili da se udruže i žive od sadnji drevća u oblasti koja buja od industralizacije.

foto: Facebook | Co.Exist
foto: Facebook | Co.Exist

I dok industrija raste, upravo to je negativno uticalo na okolinu na mnoge načine. Kao rezultat, postoje oblasti u Kini koje su postale pustinja i potrebno im je dosta restauracije po pitanju prirode i upravo to rade Venki i Haiksia poslednjih 15 godina.

Zadatak je prilično težak za "braću", to je posao koji je težak i za normalne, sposobne ljude, a kamoli za njih i treba dosta vremena da prođe kako bi videli produkte svoga rada: Od 800 drveća koje su zasadili u prvoj godini, samo 2 su preživela. Ipak napravili su bitnu razliku u svom selu i okolini. Njihov plan je u početku bio da zasade drveće kako bi zaradili malo dodatnog keša i urade nešto dobro za okolinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track