(VIDEO) PLAVOOKI I PLAVOKOSI: Ovo je grad sa najviše rođenih blizanaca na svetu!
Foto: Youtube Printscreen

uz pomoć posebnih lekova

(VIDEO) PLAVOOKI I PLAVOKOSI: Ovo je grad sa najviše rođenih blizanaca na svetu!

Zanimljivosti -

Doktor Jozef Mengele, poznat kao "Anđeo Smrti", u brazilskom mestu Kandido Godoi, ostvario je svoj san o nastanku čiste arijevske rase, tvrdi argentinski istoričar Džordž Kamarasa.

Mengele je prema naredbi Adolfa Hitlera radio na povećanju nataliteta arijevaca, a svoje genetičke eksperimente ostvario je upravo u Brazilu.

Grad je tretirao kao svoju labaratoriju, u kojoj je trudnicama davao različite preparate. Svaka peta trudnica u tom gradu rađala je blizance koji su mahom bili plavooki i plavokosi.

Kandido Godoi je danas mala zajednica u kojoj se rađa gotovo najviše blizanaca na svetu.

Nakon Drugog svetskog rata Mengele je pobegao u Južnu Ameriku gde je i dalje navodno nastavio svoje eksperimente. Mengele se udavio 1979. godine.

Bio je fasciniran blizancima, ali i stvaranjem čiste arijevske rase.Kamarasa tvrdi da je 60-ih, kada je Mengele posećivao Kandido Godoi, broj žena koje su rađale blizance znatno porastao. Danas ovaj ima samo 6000 stanovnika, gde je rađanje blizanaca 1000 puta veće nego što je globalni prosek.

"Postoje dokazi da je Jozef ženama davao nove vrste lekova i preparate, da je govorio o veštačkoj oplodnji. Navodno je radio i sa životinjama, te je govorio i da može postići da krava oteli mužjake blizance", tvrdi Kamarasa u svojoj knjizi 'Mengele: Anđeo Smrti u Južnoj Americi".

(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track