(VIDEO) MARS PONOVO NAPADA: Ovo su 7 najjezivijih stvari viđenih na površini Crvene planete
Foto: Youtube Printscreen

Autentične tajne ili...

(VIDEO) MARS PONOVO NAPADA: Ovo su 7 najjezivijih stvari viđenih na površini Crvene planete

Zanimljivosti -

Mars je oduvek okupirao maštu čovečanstva, a dok istraživači traže bilo kakve tragove potencijalnog života na fotografijama i snimcima sa Crvene planete ipak primećujemo čudne pojave.

Ovo su sedam najjezivijih stvari pronađenih na Marsu.

1. Kašika

Navodno je nastala geološki, svaka sličnost jeste neverovatna, ali je i slučajna kao i to što izgleda kao da pluta iznad površine.

2. Misteriozna žena

I dok pojedinci veruju da je u pitanju duh, drugi da je umetničko delo zauvek izgubljene prastare civilizacije, surovi realisti vide samo gomilu prašine.

3. NLO

Letelica stereotipno vanzemaljsog izgleda podseća na nešto što smo mogli da vidimo u naučno-fantastičnim blokbasterima. Izazvala je brojne teorije, a i dalje nije Iako utvrditi šta je u pitanju Ako se ipak radi o letelici, postavlja se pitanje njene efikasnosti jer u nju jedva da staje dvoje "ljudi".

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Marshendž (Kao Stounhendž)

Stene su složene u krug, baš kao kod Stounhendža. Neki veruju da je ova poava nastala erozijom i delovanjem marsovskih vetrova.

5. Sirena

Za neke, ovo izgleda kao skulptura, poput one čuvene u Kopenhagenu, ali teško da će na Marsu naći mesto da se brčne.

6. Šlem

Ako je ovo zaista neka vrsta šlema to znači da su na Marsu nekada besneli ratovi. Zar ne? Nema drugog objašnjenja. Dobro, moguće da je samo stena specifičnog oblika, ali je to tako dosadno.

7. Piramida

Relativno mala piramida, dimenzije automobila, ipak nameće dosta pitanja. Srećom ili nesrećom, kako se uzme, nije tako impresivna kao one u Egiptu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track