JA SAM ŽENA KOJOJ STE SE SVI SMEJALI: Tužna priča koja se krije iza naizgled smešne fotografije
Foto: Facebook Printscreen

Ismevanje boli

JA SAM ŽENA KOJOJ STE SE SVI SMEJALI: Tužna priča koja se krije iza naizgled smešne fotografije

Zanimljivosti -

Dženifer Knap Vilkision je Amerikanka koja ima problem s gojaznošću, a postala je poznata širom sveta zbog fotografije na kojoj su je ismejali.

Sve je počelo kada je na internetu objavljena fotografija iz prodavnice "WalMart" u koju je Dženifer otišla u kupovinu. U trenutku kada je krenula da uzme proizvod sa police, pala je sa motora dizajniranog za osobe sa poteškoćama u kretanju. Umesto da joj ljudi pomognu, bila je izložena smehu, svi su podrugljivo je slikali i objavlili fotografije na internetu.

Jedna od fotografija je postala toliko popularna da je postala jedan od čuvenijih internet mimova (ili memea, kako vam lakše). Svi su je ismevali zbog težine i likovali što ju je to "ujelo za dupe". Dženifer, koja je majka dvoje dece, je ostala šokirana kada je videla komentare, pa je posle mnogo razmišljanja odlučila da odgovori svima koji su je prozivali.

“Ja sam žena sa slike i evo o čemu se radi“, glasio je naslov teksta na jednom sajtu za koji je pristala da govori.

Kako piše, ona pati od stanja koje se zove spondilolisteza koje nastaje kada se jedan pršljen pomeri preko drugog. To se dešava u donjem delu kičmenog stuba i izaziva veliki bol. Ona kaže da je gojaznost samo rezultat bolesti od koje boluje.

“Kada stojim moje noge postaju nemoćne. Često padam zbog gubitka osećaja“, priznala je.

Fotografija je postala hit 2012. godine, a to je upravo bilo vreme kada je imala najmanje samopouzdanja. I dalje se seća užasnog trenutka kada je pokušala da uzme sok sa police za svog supruga i pala. Još gore je bilo kada je začula smeh svuda oko sebe.

“Navikla sam da slušam ljude kako mi se smeju i dobacuju. Ali, zaista nisam očekivala da će me neko slikati i napravi od toga surovu šalu na internetu. Srećna sam samo što mi se na toj slici ne vidi lice“, rekla je.

“Sledeći put kada vidite fotografiju na kojoj nekoga ismevaju, setite se da ne znate ništa o toj osobi i borbi kroz koju svakodnevno prolazi“, zaključila je.

(indy1000)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track