HRVAT DOBIO KONJSKU DOZU: Umesto BIKA veterinarka vakcinisala Igora
Foto: Shutterstock

Preživeo

HRVAT DOBIO KONJSKU DOZU: Umesto BIKA veterinarka vakcinisala Igora

Zanimljivosti -

Hrvat Igor Jurak (35) spremao je bikove koje su cepili protiv bolesti plavog jezika kada ga je ubola tehničarka.

"Kolega i ja spremali smo bikove koji su bili na redu za vakcinisanje. Veterinarska tehničarka koja je bila s nama umesto veterinara držala je špric pored noge. Upozorio sam je da je digne uvis kako bih je vidio u slučajnu nepredviđene situacije. Kad sam označio bika, osetio sam bol u nozi", prepričao je Igor svoju nesreću.

Iglu injekcije, duga oko dva centimetra, zabola mu je iznad levog kolena. Zbog automatskog sistema cepivo mu je odmah ubrizgano u nogu. Tehničarka se izvinula i nastavila da radi. Nekoliko sati posle počeli su neizdrživi bolovi. Noga se naduvala, a koleno mu se pretvorilo u 'loptu'.

"Od bolova nisam mogao da stojim. Šef me je pustio s posla i otišao sam u Hitnu pomoć. Dali su mi lekove protiv bolova i antibiotik", priča Igor.

"Ne smem da idem na bolovanju jer hranim četvoro dece".

I pored bolovima, poljoprivrednik se vratio na posao. Uz to, dobio je i cepivo protiv tetanusa. Doktori mu nisu mogli sa sigurnošću reći kako će cepivo uticati na njegov zdravlje.

Problem je nastao i zbog nesterilizirane igle na kojoj je sigurno bilo mikroorganizama s kože bikova. Debele i kratke igle napravljene su da probiju debelu kravlju kožu. Kao takva lako je probila mišić Igorove noge i automatski ispustila cepivo. Noga mu je natekla, a masnica se povukla tek nakon nedelju dana. I dalje ga boli posle dugog hodanja.

"U bolnici su mi rekli da ću je, ako ostane kvrga, morati ići na operaciju", rekao je Jurak.

Foto Ap
Foto Ap

24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track