EKSHUMIRANI OSTACI UMETNIKA: Dalijevi brkovi i dalje čvrsto stoje!
Foto: AP, Profimedia

Analiza

EKSHUMIRANI OSTACI UMETNIKA: Dalijevi brkovi i dalje čvrsto stoje!

Zanimljivosti -

Ostali su u svom klasičnom obliku 10 i 10 (u položaju kazaljki na satu), kako je on i voleo. To je čudo

MADRID - Španski forenzičari uzeli su uzorke kose, noktiju i kostiju čuvenog slikara Salvadora Dalija radi utvrđivanja očinstva.

Forenzičari su otvorili njegov kovčeg u četvrtak uveče, a uzimanju uzoraka tela moglo je da prisustvuje samo pet osoba - sudija, tri islednika i asistent.

- Njegovi čuveni brkovi su i dalje netaknuti. Ostali su u svom klasičnom obliku 10 i 10 (u položaju kazaljki na satu), kako je on i voleo. To je čudo - rekao je Narcis Bardalet, koji je balzamovo telo 1989. i pomogao tokom ekshumacije.

Marija Pilar Abel, rođena 1956, godinama je tvrdila da je njena majka imala ljubavnu aferu s Dalijem, a na njen zahtev, sud je prošlog meseca naložio ekshumaciju Dalijevih posmrtnih ostataka da bi se uzeli uzorci DNK za utvrđivanje biološkog očinstva. Ako se potvrdi da je Dali njen otac, Abel bi mogla da traži četvrtinu njegovog imanja, koje je sada u vlasništvu javne fondacije.

Jedan od najcenjenijih španskih i svetskih umetnika Salvador Dali je rođen u Figeresu 1904, gde je i umro u 85. godini. Sahranjen je u pozorištu-muzeju „Dali“ u Figeresu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track