Najnovije vesti

UVEK JE TAKO: Sve se dešava sa razlogom, čak i kada nismo dovoljno mudri da to vidimo!
Foto: Profimedia

OSMIŠLJENA DEŠAVANJA

UVEK JE TAKO: Sve se dešava sa razlogom, čak i kada nismo dovoljno mudri da to vidimo!

Zanimljivosti

Poznati grčki filozof Aristotel je rekao da se sve događa s razlogom, uvek.

Svako iskustvo u životu osmišljeno je kako bi vas oblikovalo i pretvorilo u konačnu i najbolju verziju vas samih, verziju sebe kakvu nikad ne biste mogli niti zamisliti da je moguća.

 

Jedina stvar koja vas u tome sprečava, je imati mudrosti da to uvidite.

foto: Profimedia

1. U vreme borbe

 

Svako negativno iskustvo; svaki put kad se morate s nečim ili za nešto boriti, može se posmatrati kao prilika za veliki rast. Poput gusenice koja mora izaći iz svoje čaure. Kad je svo njeno oblikovanje i menjanje završeno, njen metamorfizam je pretvara u veličanstvenog leptira. Leptir je odbacio svoju bivšu kožu i poleteo na krilima novog života i novog načina postojanja.

 

2. U vreme ozdravljenja

 

Neke osobe teško mogu poverovati da se sve događa s razlogom, pogotovo kada doživljavaju bol ili gubitak. U to vreme može biti vrlo teško videti blagoslov u tragičnim događajima jer sve što se oseća je bol. Ali iz najtežih iskustava u životu stičemo mudrost i dopuštamo da se rodi nova snaga. Bez gubitka ne bismo zahvalni za dobitak, bez tuge ne bismo bili zahvalni za ljubav. Bez smrti, ne bismo cenili život i bez straha, ne bismo znali ceniti ljubav.

foto: Profimedia

3. U vreme sreće

 

Kada dođemo do određene tačke u životu, nakon svih borbi, napokon smo sposobni videti mudrost iza podsvesnih izbora koje smo napravili. Jasnoća sjaji poput jutarnjeg sunca koje se pojavljuje na horizontu Zemlje.

 

4. U vremenima haosa

 

Istinski haos, ne može biti haos ukoliko postoji mogućnost izbora. Stvari koje se pojavljuju mogu izgledati kao nasumične i slučajne, ali kao što već svi znamo, izgled zna varati. Smislene slučajnosti i sinkroniciteti mogu se posmatrati kao slučajni događaji bez povezanosti, ali u očima posmatrača, ti događaji će imati pravu svrhu i smisao.

foto: Profimedia

5. U vreme refleksija

 

Vidimo komade slagalice koji se počinju slagati, svaki otkriva naizgled nevidljivu predivnu sliku. Bol, previranja, borbe i pobede, sve bitni građevni blokovi za oblikovanja onoga što smo danas u ovom sadašnjem trenutku.

Nedovršen proizvod, uvek raste, uči i doživljava. I reflektovanjem, analiziranjem naših iskustava, vidimo to.

 

Kurir.rs, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...