Najnovije vesti

SEDITE ZA STOLOM, A ŽELITE DA STE NA DRUGOM MESTU? Postoje 4 načina da dosadan posao učinite zanimljivim!
Foto: Profimedia

POKUŠAJTE

SEDITE ZA STOLOM, A ŽELITE DA STE NA DRUGOM MESTU? Postoje 4 načina da dosadan posao učinite zanimljivim!

Zanimljivosti

Da li ste upravo sad na poslu i dosadno vam je? Sedite za stolom, a želite da ste bilo gde drugde... Niste jedini.

Čak i kada volite svoj posao, lako se desi da vam dosadi. A ako radite nešto što vas ne inspiriše, dosada se još lakše pojavi.

Da li ste znali da je zapravo moguće da bilo koji posao postane zanimljiviji? Bilo da je u pitanju unos podataka ili punjenje polica, čak i najzamorniji poslovi mogu postati zabavni. Prvi korak u pobeđivanju dosade je da razumemo zbog čega se ona pojavljuje. U nastavku teksta ćete saznati šta možete da uradite da biste sprečili pojavu dosade na poslu.

foto: profimedia

1. Učinite rutinske zadatke zanimljivijim tako što ćete dodati nešto novo u njih

Ponekad je samo jedan novi element dovoljan da pretvori dosadne rutinske zadatke u zanimljive. Možda vam je posao da mnogo vozite svake nedelje, a dosadila vam je vožnja istim putem i dostavljanje istih proizvoda. Zašto ne biste slušali drugačiju muziku svake nedelje? Tek tako će vam ta ista vožnja postati omiljeni deo dana. Što se drugih rutinskih zadataka tiče, možete namestiti štopericu i pokušati da pobedite sopstveni rekord ili raditi isti zadatak na drugom mestu, a možete i pokušati da obavite isti zadatak na drugačiji način. Ovo će vam pomoći da budete produktivniji.

2. Spojte različite zadatke da biste ih što pre završili

Određeni zadaci nikad ne mogu postati zabavni, ma koliko se vi trudili. Zato ih ukombinujte sve zajedno! Na primer, ako ne volite da slušate snimke sastanaka, a i mrzi vas da sredite svoj sto – uradite oba u isto vreme. Prepolovićete vreme dosađivanja i možete radite mnogo interesantnije stvari čim završite.

3. Rasparčajte velike zadatke na male i pravite pauze

Osećaj zatrpanosti vodi prokrastinaciji i dosadi. Možete velike zadatke podeliti u mnogo malih, jer tako će vam delovati izvodljivije i zabavnije. Ako imate da napišete izveštaj od 10 000 reči, podelite ga u delove od po 1000, pa sebe nagradite kad završite sa svakim tim delom. Takođe, možete praviti kratke pauze posle svakog dela – tako se nećete dosađivati i bićete koncentrisaniji.

4. Redovno nagrađujte sami sebe bilo čime što vas raduje

Za svaki uspeh se nagradite, čak iako je taj uspeh mali. Te nagrade mogu biti omiljena grickalica, šetnja po prirodi, igranje zabavne igrice nekoliko minuta. Počastite se nekom sitnicom, posetite novo mesto ili se, naprosto, posvetite omiljenom hobiju. Mogućnosti je mnogo i zato se obavezno nagradite onim što vam prija. Na ovaj način će vaš mozak povezati posao sa nagradama, pa ćete ubrzo početi da se osećate motivisanije, a manje će vam biti dosadno.

foto: profimedia

Kurir.rs/Red info portal, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...