Nema krvavog, super i plavog Meseca, "apokaliptičari" ih koriste da zaplaše sve
Foto: Profimedia

ispravka

Nema krvavog, super i plavog Meseca, "apokaliptičari" ih koriste da zaplaše sve

Zanimljivosti -

Povezivanje pojava "krvavog", "super" i "plavog" Meseca sa promenama u našim životima, što je česta tema u domaćim ali i svetskim medijima, spada u domen pseudonauke, ukazao nam je sajt Raskrinkavanje.rs.

Termin „supermesec“ izmislio je astrolog, termin „plavi“ Mesec (dva puna meseca u jednom kalendarskom) je subjektivan zbog vremenskih zona, a pojam „krvav“ posebno odgovara prorocima apokalipsa i promoterima teorija zavera, kažu naučnici za Raskrikavanje.

Termin plavi Mesec zapravo znači da u jednom kalendarskom mesecu postoje dva puna meseca. Ipak, to zavisi i gde živite na planeti, zbog vremenskih zona.

Supermesec je zapravo samo pun mesec. Ovaj termin je izmislio astrolog i to samo zbog toga što će Mesec biti bliži zemlji. „Lažni fenomeni, poput plavog Meseca, Crnog, Vučijeg, Krvavog, Super,.. predstavljaju pomodne konstrukcije koje nemaju veze sa astonomijom. Svoju prisutnost u medijima mogu zahvaliti senzacionalističkom potencijalu koji nose, pa tako motivisana prisutnost ostavlja pogrešan utisak o njihovoj važnosti“, rekao je Branko Simonović za Raskrikavanje.

Izvinjavamo se čitaocima zbog prenošenja pseudonauke.

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track