TAJNI ŽIVOT SILICIJUMSKE DOLINE: Žurke, nevera, orgije i droge! Ovako žive najveći moćnici!
Foto: Profimedia

RAZOTKRIVENO

TAJNI ŽIVOT SILICIJUMSKE DOLINE: Žurke, nevera, orgije i droge! Ovako žive najveći moćnici!

Zanimljivosti -

Razotkriven tajni svet Silicijumske doline u kojoj se nevera i žurke pune droge smatraju sastavnim delom posla u tehnološkoj industriji najvećih moćnika.

Knjiga "Brotopia: Breaking Up the Boys Club of Silicon Valley", autorke Emili Čang preti da ugrozi reputaciju mnogih tehnoloških titana. U knjizi se pominju neki od najvećih inovatora u Guglu i Uberu, koji su uspeli da pomere društvene granice, baš kao što su uradili sa tehnološkim. "Veniti fer" piše da su novi obrazac druženja najbogatijih uveli samo nekolicina njih i da se radi o profesionalno najelitnijim muškarcima. Pročitajte najzanimljivije detalje iz nove knjige:

Na žurkama prisustvuje "tona" žena...

Rodna ravnopravnost ne postoji u Silicijumskoj dolini. U kompanijama se nalazi tek 10 odsto žena, a rezultati studija pokazuju da je 40 odsto njih doživelo napad, ali nisu imale hrabrosti da to i prijave. Kako Čang piše, odnos žena prema bogatim muškarcima je 2:1, pa tako muškarci imaju veći izbor za biranje. Orgije koje se redovno organizuju u Silicijumskoj dolini nazivaju "cuddle paddle", a grupni seks među heteroseksualcima je redovan deo takvih zabava.

"Na ovakvim zabavama nećete videti muškarca kako se ljubi sa drugim muškarcem. A osim novih tipova droga, ove priče zvuče kao da je u pitanju Plejbojeva vila 1972. godine", piše u knjizi.

foto: Profimedia

...a, moćni muškarci koriste prošlost kao opravdanje

Dok se moćni muškarci više ne muče da pronađu devojku, glavno opravdanje za ovakvo ponašanje je to da su u adolescentskom periodu bili potpuno isključeni iz socijalne sredine, te su tinejdžerske godine provodili u sobi za kompjuterima. Ženska preduzetnica iz San Franciska je Čengovoj prenela izjavu jednog od njih: "Kaže mi 'I dalje se uigravam. Izgubio sam nevinost tek u 25. godini'. A ja mu odgovaram: 'Pa, sada imaš 33, zar se svi neprestano ne uigravamo?'. U svakom drugom kontekstu ovo bi bilo romantično, ali oni su zapravo besni jer niko nije hteo da ih je*e u srednjoj školi. Jedan mi je čak rekao da je srećan što se zabavlja sa mnom, ali da želi da ima i devojke sa strane. To je obavezan uslov u vezi sa bogatim likovima."

Droge se koriste za brending kompanije

Posle večere sa poslovnim partnerima na sto se iznose droge koje pomažu da se "relativni stranci pretvore u bliske prijatelje". MDMA, odnosno ekstazi/moli je obavezan i iznosi se na tacnama koje su ukrašene logoom kompanije.

foto: Shutterstock

I supruge su dobrodošle

Mnogi od izvršnih direktora kompanija su oženjeni i često dovode žene na ovakve zabave. Sve je stvar verovanja da orgije nisu tajne, niti skandalozne, već deo "životnog stila" koji kreira novu društvenu paradigmu, kao što su njihovi izumi promenili naš život.

"Ono što ovako nešto čini mogućim je progresivnost i otvorenost uma koja nam dozvoljava da budemo kreativni u svojim idejama", rekao je jedan od njih autorki knjige.

Jedan oženjeni bogataš svoju suprugu redovno vodi i na seks-orgije. Opisao je svoj tinejdžerski život u kojem je neprestano igrao kompjuterske igrice, a devojku nije imao do 20. godine. Sada je konačno u krugu prijatelja avanturista kojima prvenstveno veruje, a ima neograničen izvor novca da istraži svaku svoju fantaziju. Nakon toliko godina restrikcija i požude, konačno živi svoju fantaziju i želi da i njegova supruga bude deo toga, navodi se u knjizi.

foto: Profimedia

Poslovi se sklapaju na žurkama

Činjenica da muškarci donose odluke na žurkama punim seksa i droge samo potvrđuje rodnu neravnopravnost u Silicijumskoj dolini. Jedna preduzetnica koja je odbila da prisustvuje zabavi – pozivnice su obavezne za seks-orgije pod dejstvom droge – kaže da je zbog toga bila izopštena iz daljih važnih poslovnih projekata. "Na žurkama se pričalo o poslu. Oni sve vreme rade i donose odluke", ispričala je u knjizi i dodala da je svoj biznis preselila u Njujork kako bi što pre napustila Silicijumsku dolinu.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/B92, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NE ZNAJU ŠTA ĆE S PARAMA: Ovi klinci su zbog bahatosti postali zvezde Instagrama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track