Najnovije vesti

NE SVIĐA VAM SE KAKO ISPADATE NA SELFIJIMA? Izgledate drugačije uživo, a evo zbog čega!
Foto: Profimedia

KONAČNO JE OBJAŠNJENO

NE SVIĐA VAM SE KAKO ISPADATE NA SELFIJIMA? Izgledate drugačije uživo, a evo zbog čega!

Zanimljivosti

Najbolje da temu odmah počnemo sa šokantnom činjenicom: američka akademija plastične i rekonstruktivne hirurgije zapazila je izuzetan porast od 55 posto kada su u pitanju pacijenti koji žele operaciju kako bi izgledali bolje na "selfijima".

Da, "selfi" je totalno zaludeo svet, ali izgleda da pronalaženje dobroga svetla, korišćenje najboljeg pudera, najlepšeg filtera i kasnije malo retuširanja više nije dovoljno.

foto: Profimedia

Naučnici i hirurzi već neko vreme pokušavaju da dokažu da kada se slikamo sami, kamera nam je vrlo blizu lica, čak i ako ruku ispružimo koliko možemo zbog čega kamera stvara distorziju našeg lica. Selfi je kao jedan od onih efekata u ogledalu koje iskrivljuje, kakvi postoje u zabavnim parkovima - naprosto ne izgledaju kao vi.

"Godinama slušam kako mi pacijenti ili članovi njihove porodice govore "Pogledaj mi nos, tako je veliki!" i pokazuju svoj selfi. Uvek im kažem isto: "Tako ne izgledaš". Selfiji posebno iskrivljuju nos, a to sam odlučio i da dokažem", izjavio je Dr. Boris Paskover. Na kraju je u tome i uspeo. Pokazalo se kako selfi uhvaćen 30 centimetara od lica čini nos širim za 30 posto!

Usput je saznao i koliko bi dugu ruku trebalo da imate za najbolji selfie: ravno 152.4 centimetra.

foto: Profimedia

Kurir.rs/miss7, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...