LEGENDARNA FABRIKA GITARA IDE U STEČAJ: Grcaju u dugovima, nemaju drugi izbor!
Foto: Profimedia

tužno

LEGENDARNA FABRIKA GITARA IDE U STEČAJ: Grcaju u dugovima, nemaju drugi izbor!

Zanimljivosti -

Gibson, fabrika gitara iz američkog grada Nešvila, poznata je po svojim legendarnim modelima Les Pol i SG. Fabrika ima 500 miliona dolara duga, a za to krivi akviziciju proizvođača elektroničke opreme.

Svetski poznati proizvođač gitara Gibson u utorak je podneo zahtev za stečaj s planom reorganizacije poslovnog modela pod novim vlasnicima, svojim kreditorima.

foto: Profimedia

Gibson je u zahtevu američkom sudu u saveznoj državi Delaver napisao kako će se rešiti svojeg prekookeanskog poslovanja i ponovno se usresrediti na izradu gitara i audio opreme. Zahtev se odnosi na takozvano Poglevlje 11 zakona o bankrotu koji omogućava fabrikama da se reorganiziraju i s vremenom vrate dugove svojim kreditorima.

foto: Profimedia

"Ovaj proces će biti nevidljiv potrošačima koji i dalje mogu da se pouzdaju da će Gibson proizvoditi gitare i pružati korisničku podršku", saopštili su iz fabrike.

Gibson godišnje proizvede više od 170 hiljada gitara u više od 80 država, a svirali su ih muzičari poput B.B. Kinga, Sleša, Boba Dilana, Erika Kleptona i Džordža Harisona.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track