STREPNJA OD BUDUĆNOSTI

JEDNE ODUŠEVLJAVA, DRUGE STRAŠNO PLAŠI! Kakva osećanja ovaj robot budi kod vas? (VIDEO)

Zanimljivosti -

Kompanija Boston dajnemiks već godinama unazad razvija različite modele robota i svaki put ostavi bez teksta svetsku javnost kada prestavi neko svoje novo "čedo". Tako je bilo i ovog puta, kada je objavila snimak modela "SpotMini" koji se samostalno kreće određenom rutom kroz kancelarije i laboratoriju firme koja ga je stvorila.

Pre tog testa, robot je ručno proveden kroz isti prostor i tada je, koristeći vizuelne podatke kamera postavljenih na prednjoj, zadnjoj i bočnoj strani, napravio mapu tog prostora. Potom, tokom autonomnog rada, četvoronožni robot koristi podatke iz kamera kako bi utvrdio gde se nalazi na mapi, otkrio i izbegao prepreke.

Za čitavu tu rutu trebalo mu je nešto više od 6 minuta, a na snimku se vidi kako bez greške prelazi sve sobe, izlazi u dvorište, pa se vraća unutra, penje se uz stepenice i nijednom ne naleti na bilo kakvu prepreku.

Mnogi su oduševljeni onim što je ovaj robot prikazao, ali nije ni mali broj onih koji strepe od toga da bi veštačka inteligencija jednog dana mogla da nadvlada ljude. Šta vi mislite o tome?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track