HIT! KAKO JE HERCEGOVAC NAPRAVIO BIZNIS! Pukao mu film, pa opsovao Amerikanku: J*bi se, evo ti pa ga sama peci!  (FOTO)
Foto: Printscreen/FAcebook

SAD SVI TRČE KOD KREŠE

HIT! KAKO JE HERCEGOVAC NAPRAVIO BIZNIS! Pukao mu film, pa opsovao Amerikanku: J*bi se, evo ti pa ga sama peci! (FOTO)

Zanimljivosti -

U Sjedinjenim Američkim Državama živi 84-godišnji Krešo Mikulić,Hercegovac koji je učestvovao u izradi američkih borbenih aviona (B-1) i helikoptera (Black Hawk).

Bio je inženjer automobilske industrije, u mladosti se bavio gimnastikom, i radio kao stolar, a ostatak života provesće u ulozi cenjenog vinogradara, vinara i matičara Sinsinatija.

E, sada postaje zanimljivo. Krešin otac u Hercegovini je imao malu vinariju pa je tako njegov sin stalno osećao kapljicu iz detinjstva. I počeo je malo po malo, trs po trs i došao je do velikog vinograda. Trenutno godišnje proizvede 200.000 litara vina.

Uz vinograd nalazi se i danas vrlo uspešan restoran Vinoklet. Međutim, nije sve krenulo idilično, 80-ih je trebalo da privuće goste u restoran koji se baš i nije razlikovao od tadašnje konkurencije. Sve do jedne večeri...

Krešina ponuda mesa nije baš bila tražena onako kako je gazda očekivao. I oni koji su dolazili,često nisu bili zadovoljni procesom pečenja (ili nije bilo dovoljno, ili se preteralo).

Ipak, kišna veče promeniće način usluge i Krešin Vinoklet vinuti u posebno mesto.

A priče ide ovako: jedna gošća nije bila zadovoljna pečenim stekom pa je kuvar ponovio, ali bezuspešno. I tada konobar odluči da pozove gazdu Krešu koji je otišao da ispeče stek na svoj način, onako kako on smatra da je dobro.

Međutim, gošća ni tada nije bila zadovoljna.

Ljuti Krešo u tom trenutku donese sirov komad mesa i kaže joj: "Ma jeb.. se. Peci sama".

Danas je teško doći na red oko velike rešetke u posebnoj prostoriji ispod koje se nalazi drveni ugljen. Vinoklet je postao odlično posećeno mesto za one goste koji si same žele da spreme meso.

Kurir.rs/Oslobođenje/Foto Printscreen/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track