SAZNAJTE KAKO SE PRAVILNO KORISTI LANENO I ČIJA SEME: Podstiče mršavljenje i ubrzava metabolizam
Foto: Shutterstock

Neverovatno su lekovite

SAZNAJTE KAKO SE PRAVILNO KORISTI LANENO I ČIJA SEME: Podstiče mršavljenje i ubrzava metabolizam

Zanimljivosti -

Semenke lana i čije dobar su izvor omega-3 masnih kiselina, a postoje dva načina na koja treba da ih upotrebite, piše Lovesensa.

Budući da sadrže 30 posto vlakana, od čega su četvrtina vlakana gume rastvorive u vodi, ove semenke u dodiru sa vodom stvaraju gusti gel koji pomaže kod hronične konstipacije ili trenutne konstipacije uzrokovane nekim specifičnim razlogom (trudnoća, duže putovanje i sl.). Jednu kašiku celih semenki prelijte sa 100 ml vode i ostavite da ih potopljene tokom noći pa ujutro, nakon buđenja, popijte sav sadržaj – i semenke i gel koji se stvorio oko njih. Ako ih na ovaj način uzimate svakodnevno, praktičnije je da odjednom potopite nekoliko kašika pa ih tako čuvate u tegli u frižideru i iskoristite u roku od nedelju dana. Ovaj preparat pomaže da varenje postane efikasnije i ubrzava metabolizam, a samim tim podstiče i proces mršavljenja.

Zbog tvrde opne nemoguće ih je sažvakati pa je mlevenje sirovih semenki u prah ili miksiranje u blenderu potopljenih semenki čije i lana u omiljenom smutiju izvrstan način da osiguramo efikasnu apsorpciju hranljivih sastojaka tokom varenja. Nikad ne kupujte već samlevene semenke lana i čije jer stajanjem gube hranljivost i lako užegnu. Sameljite samo nekoliko kašika odjednom, a višak čuvajte u frižideru i iskoristite u roku od nekoliko dana.

PROČITAJTE JOŠ:

AKO VAM JE ČESTO NADUT STOMAK, HITNO TREBA OVO DA URADITE OVE 3 OSOBE TREBA HITNO DA IZBACITE IZ SVOG ŽIVOTA KAKO DA ZAŠTITITE PORODICU OD NESREĆE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track