Najnovije vesti

PAZITE DA PRVI DAN NA POSLU NE NAPRAVITE KATASTROFALNU GREŠKU: Odmah ćete početi da NERVIRATE kolege ako ovako započnete RAZGOVOR!
Foto: Profimedia

SKONCENTRIŠITE SE NA PRAVU STVAR

PAZITE DA PRVI DAN NA POSLU NE NAPRAVITE KATASTROFALNU GREŠKU: Odmah ćete početi da NERVIRATE kolege ako ovako započnete RAZGOVOR!

Zanimljivosti

Prvi utisak na poslu je najbitnija stvar, a kada upoznajete nove ljude, lako možete upasti u zamku samopredstavljanja.

Ne dozvolite da se razgovor svede samo na vas, prošle poslove i privatne probleme.

Rođeni u današnje vreme su prirodno predodređeni za narcisoidnost, ali stvar je u tome da vaše nove kolege ne interesuju vaše lične stvari, bar ne na početku. Imajte na umu da su vas tek upoznali pa, ako ih odmah zatrpate pričama o svom ljubimcu ili partneru,počeće da vas izbegavaju.

foto: Profimedia

"Ako želite da zaradite poštovanje kolega i nadređenih odmah prvi dan, koncentrišite se na njih, a ne na sebe. Poenta je u tome da njima olakšate tako što ćete se zanimati za njihove živote. Najčešća zamka je prvog dana na novom poslu kad počnete da izlažete o svojim prošlim postignućima i budućim ambicijama. Tako stvarate nervozu ljudima koji ne znaju ništa o vama", savetuje stručnjak za karijere Džejson Saket.

"Umesto toga, budite znatiželjni i ispitujte kolege o njihovoj poziciji u firmi, njihovim znanjima, postignućima i talentima kako biste ostavili dojam dobrog slušatelja, učenika i saradnika", ističe Saket.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Independent, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...