TOP 5 PLASTIČNIH OPERACIJA NA KOJE IDU MUŠKARCI! A ako ste mislili da je OVA samo za žene, POGREŠILI STE!
Foto: Sunshine Pics / Alamy / Alamy / Profimedia

OTKRIVAMO

TOP 5 PLASTIČNIH OPERACIJA NA KOJE IDU MUŠKARCI! A ako ste mislili da je OVA samo za žene, POGREŠILI STE!

Zanimljivosti -

Sve je veći broj muškaraca koji smatraju da će se pre rešiti, na primer, viška sala na stomaku ukoliko odu pod nož, umesto u teretanu. Naime, u toku prošle godine čak 1,3 miliona muškarca podvrglo se nekom zahvatu.

"Očigledno je da se muškarci ne suočavaju sa istim fizičkim promenama koje žene doživljavaju tokom trudnoće. Njihov način života menja se malo kasnije, a to i te kako utiče na njihov izgled", istakao je doktor Alan Mataraso, predsednik Američkog društva platičnih hirurga.

"Način ishrane i vežbanje se menjaju i često ne spavaju dobro. Većina muškaraca primećuje promene na telu kada počnu da stare ili postanu očevi, tačnije u tridesetim i četrdesetim godinama."

Veoma je zanimljivo i to da je sve veći porast plastičnih operacija na koje odlazi muškarci, pa se tako beleži skok za 29 odsto u odnosu na 2000. godinu.

Najpopularnije među muškarcima su:

- Operacija nosa

- Zatezanje kapaka

- Liposukcija

- Operacija smanjenja grudi (lečenje ginekomastije)

- Presađivanje kose

Mataraso je izjavio da se većina muškaraca odlučuje za plastičnu hirurgiju jer smatra da će im upravo to pomoći u poslu. Što se tiče botoksa, skoro pola miliona injekcija ubrizgano je tokom 2018. godine u SAD samo jačem polu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Beautyadvice/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track