Najnovije vesti

DOK MESEČARI OVAJ ČOVEK STVARA UMETNIČKA DELA:  Jednu sliku je otkupio Donald Tramp! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

NEVEROVATNO

DOK MESEČARI OVAJ ČOVEK STVARA UMETNIČKA DELA: Jednu sliku je otkupio Donald Tramp! (VIDEO)

Zanimljivosti
13:30h

Li Hedvin je od detinjstva žvrljao po zidovima. Vremenom su mu crteži postajali sve složeniji pa je sa samo 15 godina crtao realistične portrete Merilin Monro. Najzanimljivije od svega je što se nije sećao da je bilo šta nacrtao, jer je to radio u snu.

foto: Printscreen YT

Za svoju čudnu sposobnost saznao je sa četiri godine kada je prvi put crtao u snu. Od tada pored kreveta uvek ostavlja olovku i papir kako bi, kada mu u snu naiđe inspiracija pribor bio spreman.

foto: Printscreen YT

Ovaj jedinstveni umetnik pati od jakih migrena, tako da veći deo dana prespava, što ide u prilog ostvarivanju njegove umetnosti. Čak je u jednom intervjuu priznao: "Moja dela su užasna kada ih crtam budan." Za 20 godina Li je stvorio više od 600 slika i crteža, a neke od njih otkupili su i Donald Tramp i iluzionista Daren Braun.

foto: Printscreen YT

Mesečarenje i pričanje u snu relativno su često pojava, ali primeri crtanja u snu znatno su ređi. Stručnjaci kažu da ljudi mesečare kada postoji neusklađenost u njihovom mozgu: njegov racionalni deo spava, dok je limbički sistem koji kontroliše osećanja budan. "Možda je ovo objašnjenje Lijevog umetničkog izražavanja", kaže Peni Luis sa Univerziteta Kardif u Velsu.

Kurir.rs/Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...