SKINITE KORU BRZO I LAKO SA OVOG POVRĆA: Najbolji trikovi za ljuštenje paradajza
Foto: Shutterstock

Tri načina

SKINITE KORU BRZO I LAKO SA OVOG POVRĆA: Najbolji trikovi za ljuštenje paradajza

Zanimljivosti -

Za većinu sosova, ali i za kuvani paradajz (čak i u spremanju jela poput sataraša za one kojima smeta kožica i zbog nje imaju problema sa želucem) treba nam oguljen paradajiz, a to nije nimalo jednostavan posao. Njegova kora zna da bude „tvrdoglava“, guljenje iste neretko ispadne pravo mučenje. Zato vam donosimo nekoliko trikova s kojima ćete ovo povrće vrlo brzo oljuštiti.

foto: Shutterstock

1. Zagrejte vodu u loncu i pustite da provri. Za to vreme nožem koru paradajza rasecite u znak X, pa ih stavite u kipuću vodu na 20 sekundi.Izvadite ih iz vode i prebacite u posudu s hladnom vodom i ledom, a rukama jednostavno uklonite omekšanu koru. Ovako brzo možete očistiti veliku količinu paradajza, a on će zadržati ukus.

foto: Shutterstock

2. Paradajz operite i očistite. Stavite ih u kesicu, pa u zamrzivač i pustite da se zamrznu. Pre kuvanja ih samo ostavite da se otope na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta, koža će skoro sama otpasti, samo je povucite prstima.

Zasecite koru  u znak X... Ne kuvajte ga  duže od 20 sekundi
Zasecite koru u znak X... Ne kuvajte ga duže od 20 sekundifoto: Shutterstock

3. Treći način je nešto komplikovaniji i tako je najbolje sačuvati paradajz za kasniju upotrebu. Prvo zagrejte rernu. Prepolovite paradajz i složite ga na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 12 do 15 minuta dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Kada se ohladi, ogulite kožu, ići će lako.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track