NARUČILI 2 PORCIJE ŠPAGETA I RIBU! Popili su malo i vode, a kada im je stigao RAČUN, nisu mogli da veruju koju cifru vide! još im je GORE bilo kad su dobili drsko obrazloženje (FOTO)
Foto: Profimedia

ŠOK U ITALIJI!

NARUČILI 2 PORCIJE ŠPAGETA I RIBU! Popili su malo i vode, a kada im je stigao RAČUN, nisu mogli da veruju koju cifru vide! još im je GORE bilo kad su dobili drsko obrazloženje (FOTO)

Zanimljivosti -

Dvoje japanskih turista ostalo je u šoku nakon što su u jednom restoranu u Rimu za dve porcije špageta i ribe platili 430 evra.

Fotografiju računa objavili su na Trip Advisoru, a na njoj se vidi kako je obrok za dve osobe u restoranu koštao oko 430 evra.

foto: Printscreen/Instagram

Napisali su kako je na meniju stajala cena od 6,5 evra za 100 grama mešane ribe, a račun je na kraju iznosio mnogo više. Nakon što su se požalili na skupu cenu, rečeno im je da je na ovalu bilo 4,8 kilograma ribe, ali ovi turisti su sigurni da nije bilo više od dva kilograma.

"Molimo vas, budite oprezni i nemojte postati njihove žrtve kao što smo to bili mi", napisali su i dodali da je u takvom slučaju najbolje pozvati policiju, što su im i sami policajci rekli kad su kasnije otišli da prijave ovu situaciju.

Jedan od turista je napisao da mu je u avgustu za 4,8 kilograma ribe u tom restoranu naplaćeno 476 evra. Ipak, iz restorana "Antico Caffe di Marte" rekli su za italijanske medije da je meni sasvim jasan, a razlog zbog kojeg je ovom japanskom paru naplaćeno toliko je taj što su naručili - svežu ribu.

Uprkos nekim lošim komentarima, mnogi su iskazali i zadovoljstvo svojim iskustvom u ovom restoranu u Rimu. Jedan je turista pohvalio tamošnji odrezak i pivo.

foto: Printscreen/Instagram

"Otkako sam bio ovde, pročitao sam neke neugodne komentare o ovom restoranu, ali s obzirom na moje iskustvo, ti mi se komentari ne čine opravdanima", napisao je.

Ovo nije jedini slučaj u kojem su se turisti žalili na nenormalno visoke cene u restoranima na turističkim mestima. U maju je turistima u kafiću u blizini Vatikana za hamburgere i kapućino naplaćen 81 evro. U januaru je jednom turisti u Firenci za sladoled naplaćeno 22 evra, a nakon što je zbog tog slučaja pozvana policija, poslastičarnica je zbog prevare morala da plati kaznu od oko 2.000 evra. Tajvanskom turisti je rečeno da sladoled košta mnogo jer su korneti u kojima se on poslužuje zaista ukusni.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Jutarnji list/Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track