DA LI JE VERI POTREBNA REKLAMA: U Budimpešti nude da upoznate Isusa
Foto: Gojko Filipović

DA LI JE VERI POTREBNA REKLAMA: U Budimpešti nude da upoznate Isusa

Zanimljivosti -

Dani u kojima nema utakmica vaterpolista i vaterpolistkinja Srbije, kao poručeni su da se obiđe Budimpešta i da se oči nahrane prelepim zgradama.

foto: Gojko Filipović

Jedno od tih fenomenalnih zdanja je Szent Istvan Bazilika (crkva Svetog Stefana), najveća crkva u Budimpešti, koju Mađari zovu „bazilika“ zbgo veličine i značaja koji ima u celoj susednoj nam državi. Impozantna građevina obavezno skreće pažnju na sebe, a još ako tuda prošetate kada jedno od zvona zazvoni, u potpunosti doživite osećaj moći sjajnog zdanja. A onda vam se pogled zalepi za natpis pred samom crkvom: „Upoznajte Isusa u Budimpešti“ i ne možete a da se na zapitate o čemu se ovde radi. Ispod natpisa stoji čak i internet adresa (Bože me prosti, prvo mi kroz glavu prođe da možda nude i četovanje sa Isusom) na kojoj se možete detaljnije informisati o čemu je reč.

foto: Gojko Filipović

Svakako upečatljiv i neobičan prizor koji prosto ne može da vas ostavi ravnodušnim i nezainteresovanim, bili vi čovek od vere ili ne. Prvi lični utisak novinara je da se i na temu vere preteralo sa „marketingom“, a ni sada kada sam tražeći o čemu je reč saznao da će u septembru Budimpešta biti domaćin 52. Euharističkog kongresa, nisam preterano promenio mišljenje. Po meni, bez namere da bilo koga uvredim, takve stvari nikako ne treba reklamirati.

Kurir.rs/TEKST i Foto: Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track