5 PITANJA NIKAKO NEMOJTE POSTAVLJATI DRUGIMA: Stručnjaci vas savetuju kako da se ponašate, a da ne bude NEPRIJATNOSTI!
Foto: Profimedia

KORISNO

5 PITANJA NIKAKO NEMOJTE POSTAVLJATI DRUGIMA: Stručnjaci vas savetuju kako da se ponašate, a da ne bude NEPRIJATNOSTI!

Zanimljivosti -

Najčešći propusti su nepristojna pitanja koja gotovo svakodnevno postavljate u razgovoru, a niste svesni da vređaju drugu stranu.

Na primer, ako nekoga pitate zašto izgleda umorno, čak i ako su vam namere dobre, radi se o nepoželjnom pitanju, tvrdi stručnjak za bonton Boni Sai.

Postoji još nekoliko nepristojnih pitanja koja je bolje preskočiti u razgovoru.

1. Kada ćete se venčati?

Možda su vaši prijatelji najslađi par na svetu, ali to ne znači da ne žele da se venčaju. Važno je zapamtiti da ne planiraju svi venčanje niti se to od njih traži.

foto: Profimedia

2. Kad će deca?

Slično tome, ispitivanje o deci takođe je neprimereno. Zapravo, u nekim slučajevima to pitanje može izazvati bol kod sagovornika.

3. Zašto nisi u vezi?

Iako biste pomislili kako je postavljanje ovog pitanja laskavo jer implicirate da je neko "dobar ulov", ono može izazvati negativne osećaje kod osoba koje nisu presrećne svojim statusom samca.

4. Jesi li se ugojio/la?

Možda mislite da neko izgleda sjajno s nekoliko kilograma viška, ali to ne znači da ikada treba nekome da postavite ovo pitanje. Ako mislite da će to pitanje nekoga motivisati na gubljenje kilograma, razmislite ponovo.

5. Za koga glasaš?

Stručnjaci za bonton tvrde da je neprimereno postaviti ovo pitanje nekome koga ne poznajete najbolje. Spominjanje politike može brzo promeniti raspoloženje u razgovoru.

foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track