Najnovije vesti

OVAKAV BOŽIĆNI POKLON NISU MOGLI NI DA SANJAJU: Ostavio 5.600 $ bakšiša, ali imao je samo jedan uslov! NIKO NIJE OSTAO RAVNODUŠAN
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

Vreme darivanja

OVAKAV BOŽIĆNI POKLON NISU MOGLI NI DA SANJAJU: Ostavio 5.600 $ bakšiša, ali imao je samo jedan uslov! NIKO NIJE OSTAO RAVNODUŠAN

Zanimljivosti

Konobari u jednom restoranu u Ohaju dobili su božićni poklon kojem su se najmanje nadali, a reč je o čak 5.600 dolara bakšiša koje im je ostavila  jedna zadovoljna mušterija.

Gost, koji je želio ostati anoniman, večerao je u mediteranskoj kuhinji Souk u Toledu 12. decembra kada je ostavio napojnicu za svih 28 zaposlenih, uključujući i one koji nisu radili tog dana. Nakon raspodele, svaki član osoblja poneo je kući 200 dolara.

"Bilo je puno suza. Ovo je zaista nešto veliko za nas", rekao je za CNN Musa Salak.

Više zaposlenika koji nisu mogli priuštiti jelku ili praznične poklone svojoj porodici zbog teške situacije uzrokovane pandemijom, kazali su da im je ova napojnica to omogućila.

"Mnogi su osetili da ih neko zaista vidi i posmatra, što nam daje puno nade. Prekrasna je stvar učiniti nešto takvo za 28 stranaca", rekao je Salak koji je svoj restoran otvorio u oktobru 2019. godine, ne sluteći da će ga samo nekoliko meseci kasnije morati staviti pod ključ zbog pademije.

Nacionalno udruženje ugostitelja SAD u septembru je objavilo da je 2020. godine zatvoreno 100.000 restorana i da se 60 odsto njih više nikada neće otvoriti.

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...