DA TE UHVATI MUKA OD TOLIKOG NEZNANJA: Mladi Amerikanci nisu čuli za HITLERA, za Dan D misle da je reper, a Perl Harbor im je most
Foto: Profimedia

ništa ne znaju

DA TE UHVATI MUKA OD TOLIKOG NEZNANJA: Mladi Amerikanci nisu čuli za HITLERA, za Dan D misle da je reper, a Perl Harbor im je most

Zanimljivosti -

Nastavnik istorije u jednoj američkoj školi se šokirao kada je otkrio da njegovi učenici uopšte ne znaju ko je Adolf Hitler, pišu portali.

Ovaj istoričar je podelio video na TikToku koji prikazuje njega kako postavlja pitanja svojim učenicima o bitnim ličnostima iz svetske istorije, ali odgovori su ga iznenadili i sablaznili mnoge korisnike interneta.

- Zabrinuo sam se - pisalo je u opisu videa, koji je kasnije uklonjen. Pre toga imao je preko 6.000.000 pregleda.

Helen Keler
foto: Profimedia

Snimak počinje pitanjem ko je Helen Keler, a dobija odgovor jedne učenice da je to sigurno bio neki nacistički vođa. On je zatim upitao da li su je pomešali sa Hitlerom, a onda shvatio da đaci pojma nemaju ko je on.

- Helen Keler je bila slepa i gluva osoba koja je bila lažna, u stvari nije postojala - rekla je druga učenica samouvereno.

Dan D iz vazduha
Dan D iz vazduhafoto: Profimedia

Dan D se desio 6. juna 1944. godine i tada su se saveznici iskrcali u Normandiju, ali kada ih je profesor upitao šta je to, odgovori su bili brutalni. Učenici su mu odgovorili da je to bio reper.

- Da li ste ozbiljni? - pitao ih je učitelj u totalnoj neverici.

Komentari su bili brojni i nimalo pozitivni za Generaciju Z, neki su čak i celu situaciju nazvali zastrašujućom, a ne mali broj ljudi je poprilično pobesneo.

(Kurir.rs/A.M./Index)

BONUS VIDEO:

00:38

OVO NIJE ANTIHRVATSKA PRIČA VEĆ ANTIUSTAŠKA! Nataša Drakulić: Javili su mi se prijatelji iz Hrvatske i ČESTITALI KURIR TELEVIZIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track