ZAVERA INFLUENSERA KOJA NAS TERA DA PREISPITAMO SVE: Selfiji iz ogledala su LAŽ kojom nas MANIPULIŠU na društvenim MREŽAMA! (FOTO)
Foto: Printscreen/Reddit

besprekorna ogledala

ZAVERA INFLUENSERA KOJA NAS TERA DA PREISPITAMO SVE: Selfiji iz ogledala su LAŽ kojom nas MANIPULIŠU na društvenim MREŽAMA! (FOTO)

Zanimljivosti -

Kakav god stav čovek imao o realnosti, posle ove priče može ozbiljno posumnjati u sve. Ifluenseri su uspeli da lažiraju jedinu stvar u koju je još neko mogao da veruje, bar teoretski: sopstveni odraz u ogledalu.

Početkom februara manekenka i influnserka po imenu Kara Del Toro oduševila je neverovatnim otkrićem koje se još može zvati i Mirrorgate. Takođe, na Reditu postoji odlična sekcija koja upoređuje realnost i Instagram. Naravno, te dve stvari su udaljene milionima kilometara.

„Ljudi, videćete najčuvaniju tajnu o slikama iz ogledala čuvenih blogera i influensera", napisala je ona u opisu videa sa TikToka.

"Tajne selfija koje blogeri ne žele da znate, prvi deo", stoji u viralnom videu.

Del Toro ima savršenu kosu i preko milion pratilaca i na Instagramu i na TikToku, tako da joj se može verovati.

"Jeste li ikada primetili da blogeri dobijaju najsavršenije selfije u ogledalu?“ retorički pita i nastavlja: "Jeste li primetili da svakoj blogerki sunčevi zraci uvek padaju savršeno na jagodice...Njihova ogledala su uvek tako čista ... Nikad nema mrlja ... Nikada nema nikakvih tragova na staklu..."

Blogeri imaju ogledala, kao i svako, nastavlja Del Toro. Inače, kako mogu da prave selfije sa ogledalima na mestima gde se ogledala obično ne nalaze - ispred belih zidova, napolju, veoma čudno, ali blizu kreveta. Zašto je osvetljenje uvek tako dobro? Moguće je da su ovi uticajni influenseri samo podigli ogledala i postavili ih tamo gde su želeli, obrezujući fotografiju kako bi sklonili okvir ogledala. To sam i sama uradila bar jednom. Ali ne. Neki ljudi, uključujući i Del Toro, potrudili su se još više da uhvate savršeni selfi.

"Evo tajne“, kaže Del Toro. "Nema ogledala." …

"Sve što vam treba je drugi telefon ili rezervni fotoaparat", pronicljivo objašnjava Del Toro, pokazujući gledaocima svoje lične postavke. Umesto da usmeri telefon prema prljavom, ružnom ogledalu, ona koristi stativ i samookidač da bi se fotografirala. Ona čak, zatvorenih očiju, gleda u ekran svog telefona, kao da se koncentriše na sopstveni odraz. Ali sve je lažno. Njen telefon je samo „rekvizit“, kako kaže u svom videu. Samo rekvizit i ništa više. Bože, možeš li da zamisliš? „Bukvalno sam ovo radila godinama na svim svojim postovima na Instagramu“, kaže Del Toro sa nula kajanja, pokazujući donju sliku kao primer.

To je spoznaja koja otvara oči.

„Nije čudo što uvek izgledam veoma loše kad pravim selfi iz ogledala“, napisao je jedan korisnik u komentaru.

Instagram je prvobitno bio zamišljen da bude platforma za deljenje bezazlenih trenutaka koji čine našu stvarnost, uključujući slike u ogledalima napravljene u kupatilima barova i slično. Ali to krivi našu percepciju i čini da se ljudi osećaju loše već dobru deceniju.

Autentičnost je gotovo nemoguće pronaći u aplikaciji. Naša razmišljanja nisu fiksna; mogu se poboljšati filterima, aplikacijama i Fotošopom. Postoje čitavi nalozi posvećeni prozivanju lažnih fotografija i influensera koji svašta rade za Instagram.

Čak postoji avatar Lil Mikuela koja postavlja „slike iz ogledala“ sa kompjuterski generisanim odsjajem. Naravno, slike u ogledalu nisu odraz stvarnog života. Ali kao jedan od poslednjih preostalih primera spontanosti, vredni su bilo kakve zaštite.

Jedno od važnijih pitanja je i "zašto?"

Zašto bi se neko toliko potrudio da lažira selfi iz ogledala, umesto da se samo lepo, redovno slika?

"To je jednostavan način da sakrijete lice ako tog dana ne želite da ga pokažete, što je potpuno u redu“, rekla je Del Toro u intervjuu početkom februara.

U poređenju sa režiranim fotografijama na ekskluzivnim mestima, postoji nešto ležernije u slici sa ogledalom. To podrazumeva samoću; da osoba nema uređaj za influensere poput selfi štapa; da se samo trudi da učestvuje u selfi pokretu i iskoristi svoje okruženje na najbolji mogući način

(Kurir.rs/A.M.The Cut)

Bonus video:

00:33

KAŽU DA JE TEA BOMBA, A U LJUBAVI JOJ NIJE SVE PO VOLJI: Progovorila je o EMOCIJAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track