ŠTA SU SRBI NAJVIŠE GUGLALI 2020. GODINE: Ovo je top 5 pojmova, a jedan će vam naterati SUZE na oči!
Foto: Profimedia

ovo zanima naše građane

ŠTA SU SRBI NAJVIŠE GUGLALI 2020. GODINE: Ovo je top 5 pojmova, a jedan će vam naterati SUZE na oči!

Zanimljivosti -

Čuveni Gugl je objavio listu pojmova koji su najviše traženi na ovom pretraživaču.

Lista je godišnja i odnosi se na 2020. godinu i daje odličan uvid u ono što je zanimalo naše građane.

Google, Gugl
foto: Profimedia

1. Gugl učionica (Google classroom)

Do prošle godine malo ko je u Srbiji uopšte znao šta znači “Google classroom” i zbog toga sigurno nije tražio pomoć Gugla. Međutim, kako je pandemija korone početkom marta 2020. stigla i u Srbiju i zatvorila škole, a nastava počela da se organizuje od kuće, tako su obrazovne ustanove sve više koristile “Google classroom” za povezivanje i učenje.

2. Koronavirus

Nevidljivi neprijatelj nakon bolnica, domova zdravlja i drugih zdravstvenih institucija najvidljiviji je bio na internetu. Srbija se verovatno u tome ne razlikuje u odnosu na ostatak sveta jer nema stanovnika naše zemlje koji barem jednom nije pokušao na kompjuteru, lap-topu, tabletu, telefonu da se upozna sa prirodom ili posledicama ove bolesti.

korona virus, koronavirus
foto: Zorana Jevtić

3. Izbori u Americi

Po svim parametrima specifična 2020. godina donela je i čudnu izbornu trku za američkog predsednika u kojoj su se nadmetali najstariji kandidati u istoriji SAD-a: Donald Tramp (74) i Džo Bajden (78). Činjenica da su predizbornu kampanju vodili u vanrednim okolnostima zbog pandemije Covida 19 samo je pojačala pažnju svetske, pa i srpske javnosti za izbore u Americi.

4. Kobi Brajant

Najava tragičnog toka 2020. godine stigla je još u januara kada je svet potresla vest o jezivoj pogibiji jednog od najboljih NBA košarkaša svih vremena - Kobi Brajanta (42). Legenda “Lejkersa” poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu u Kaliforniji zajedno sa svojom ćerkom Đijanom (14) i još sedam osoba.

5. Isidora Bjelica

Nažalost, 2020. godinu na internetu u Srbiji obeležila je još jedna smrt – u avgustu je posle duge i teške bolesti preminula spisateljica Isidora Bjelica. Poznata književnica umrla je u 52. godini.

Isidora Bjelica
foto: Marina Lopičić

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

04:14

MARKO MILJKOVIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAM LAJVU: Spomenuo je VENČANJE sa Lunom, a evo šta mu je ona ODGOVORILA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track