Najnovije vesti

GORI NA MREŽAMA ZBOG VODITELJA TDI RADIJA: Šokantna poruka koju je pročitao razbesnela ljude, a na kraju su se svi smejali (VIDEO)
Foto: Printscreen

HAOS

GORI NA MREŽAMA ZBOG VODITELJA TDI RADIJA: Šokantna poruka koju je pročitao razbesnela ljude, a na kraju su se svi smejali (VIDEO)

Zanimljivosti

Jedna radijska emisija pretvorila se u trenutku u skandal o kome bruje društvene mreže u Srbiji.

Naime, na TDI radiju u jednoj od njihovih emisija tema je bila - "Šta bih radio da sam nevidljiv?", a skandal je izbio zbog jednog odgovora. Tačnije, ne toliko zbog samog odgovora, koliko zbog reakcije voditelja emisije na to što su pročitali, prenosi Mondo.

TDI radio
foto: Printscreen

- Da sam nevidljiv ja bih u centru grada izbambusao devojku koja mi nije dala i šaputao – vidiš da možeš, nego nećeš", glasila je ta poruka.

Potom su voditelji krenuli da se smeju, pa su dodali i "Eto, vidiš da ne boli".

Bilo je i onih koji su slali odgovore poput "Kako bi bili u ženskim svlačionicama".

- "Kako to svi šalju isto?", upitao se jedan od voditelja.

- "Pa svi bi voleli da gledamo, a da nam niko ne lupi šamar", rekao je sagovornik.

“Da sam nevidljiv ja bih po ceo dan visio po ženskim kabinama u tržnom centru” bio je još jedan od odgovora. Voditelji su na to dodali:

- "Bravo!"

TDI radio
foto: Printscreen

- "Ali staneš gore...", dobacio je jedan od njih.

Posle emitovanja emisije mreže su se usijale, ljudi su slali svoje komentare, izražavali negodovanje, neslaganje. Bili su besni, neki od njih i povređeni ovakvim ispadom voditelja.

Ovakve poruke izazvale su reakciju udruženja i pojedinaca koji se bave zaštitom prava žena, a oni su je shvatili kao želju slušaoca da siluje.

"Problem je što većina ne vidi šta je problem. Problem je što većina ne kapira šta je silovanje. Problem je što većina ne kapira da posle 'NE', nema diskusije. I nije problem što su voditelji bili nesavesni šta čitaju, svakom se desi da mu se kasno upali lampica. Problem je što verovatno 90 odsto muškaraca ne bi na prvo čitanje shvatilo o čemu se radi. Problem je što je u Srbiji nasilje nad ženama ukorenjeno, normalizovano i prihvaćeno", glasi jedan od komentara sa Instagrama.

Stigao je i odgovor TDI radija u kojem je navedeno da voditelji nisu imali nameru ni da pomenu reč "silovanje", a kamoli da to podrže. Kako napominju, njima je žao što je sve pogrešno shvaćeno.

"Izvinjavamo se svima koji su povređeni nespretnom interpretacijom poruke slušaoca. Voditeljima je skrenuta pažnja. Obećavamo da ćemo ovo zajedno sa njima objasniti u narednoj emisiji i skrenuti pažnju da ništa sa sličnom konotacijom ne sme da se desi", stoji između ostalog u odgovoru TDI radija.

Oglasili su se i voditelji emisije.

"Poštovane dame... Žao nam je što ste stekle utisak da mi na bilo koji način propagiramo pre svega narušavanje bilo čijih prava, a zatim i podržavamo silovanje ili nasilje u bilo kom obliku. Naprotiv, ukoliko pratite našu emisiju, možete čuti i videti da se vrlo često zalažemo za poštovanje prava svih grupa, a ponajviše za žene", piše u njihovom odgovoru.

"Ponavljam, ukoliko pratite, složićete se da malo nije ni pravedno da na osnovu jedne rubrike koji ste shvatili na drugačiji način od onoga kako smo mi želeli da predstavimo (ne kažem da nismo doprineli tome), donosite zaključke i sada vi pozivate na linč nas. Žao nam je što ste tako protumačili, mi kao voditelji te emisije, jako često pozivamo pre svega na poštovanje žena a neretko i stajemo i u odbranu svih koji su na bilo koji način ugroženi, napadnuti ili im je potreban neki vid pomoći. Svakako, hvala na pažnji koju ste nam pružili i još jednom podvlačim, žao nam je što smo izazvali takav efekat", takođe je navedeno u poruci voditelja emisije.

Kurir.rs/Mondo

Bonus video:

RADOMIRU PISCI DOŠLI GLAVE! Takmičar se načisto zbunio i izgubio 37 bodova!
01:27

RADOMIRU PISCI DOŠLI GLAVE! Takmičar se načisto zbunio i izgubio 37 bodova!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja