TATA, KAKO STE SE DOPISIVALI KAD NIJE BILO MOBILNIH? Bila su jednostavnija vremena, trebalo samo 2 stvari da se ostavi PORUKA FOTO
Foto: Profimedia

sećate se?

TATA, KAKO STE SE DOPISIVALI KAD NIJE BILO MOBILNIH? Bila su jednostavnija vremena, trebalo samo 2 stvari da se ostavi PORUKA FOTO

Zanimljivosti -

Razvoj tehnologije je umnogome olakšao svakodnevni život i uštedeo mnogo vremena, ali sa tehnološkim društvom, dolazi i do otuđenja ljudi. Svi su zauzeti, svi gledaju u svoje mobilne telefone ne primećujući svet oko sebe jer se ono što njih zanima nalazi u jednoj spravi, a za ostalo su nemi i gluvi.

Nekada su se ljudi dogovarali za sastanke ili druženja, fiksnim telefonom, a pre toga, starim, dobrim vikanjem ispred kuće. Hrana se nije naručivala, koristile su se mape od papira (pa kad se otvore, čitav život treba da se potpuno sklope kako treba), termosi sa kafom metalnog ukusa, Borosane, klikeri, lastiš i školice... (dopišite sami).

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Na Instagram stranici Podgorički vremeplom se pojavila zanimljiva fotografija, koja veoma dobro ilustruje prohujalo vreme.

- Tata kako ste vi ranije funkcionisali bez onlajn dopisivanja - glasi jednostavno pitanje, a odgovor možete videti na fotografiji ispod.

Naravno, takve i slične poruke su ukućani ostavljali jedni drugima na raznim papirićima, a ova konkretna sa fotograije, liči na unutrašnjost neke kutije za lekove ili čak starih pakli za cigarete. Takođe, te poruke su se ostavljale po stolu, zalepljene na frižideru ili vratima. Bile su bitne 2 stavri - olovka i neki papir ili nešto po čemu može da se piše.

Komentari ispod slike su se ređali i svi su se osetili nostalgično.

- I ne diraj knjige iz ćoška, ispod je herbarijum - napisala je jedna devojka.

"Srećno vreme", "I bolje smo se dogovarali, srećna vremena", a post je dobio preko 6.000 lajkova.

devojčica, pisanje
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

10:20

Snežana Dakić o društvenim mrežama i lajfkoučingu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track