ŽENSKA STOPALA SU SVE VEĆA I VEĆA: Evo zašto se poslednjih godina često traži BROJ OBUĆE 44 kad su mlađe generacije u pitanju
Foto: Promo

Dobar dan, imate li sandale broj 44?

ŽENSKA STOPALA SU SVE VEĆA I VEĆA: Evo zašto se poslednjih godina često traži BROJ OBUĆE 44 kad su mlađe generacije u pitanju

Zanimljivosti -

Ženska stopala postaju sve duža, tako da broj cipela 39, koji se donedavno smatrao velikim, danas predstavlja prosečnu veličinu. Medicinski stručnjaci smatraju da je to rezultat procesa evolucije, ali i posledica epidemije gojaznosti, koja pogađa ceo svet.

Oni navode da unos visokokalorične i masne hrane, poput pice, u periodu puberteta stimuliše hormon rasta, što utiče ne samo na kilažu, već i na veličinu ekstremiteta. Njihovo istraživanje pokazalo je da je u poslednjih petnaest godina potražnja za ženskim cipelama broj 44 porasla za 32 odsto.

cipele, sandale
foto: Profimedia

Inače, smatra se da ženska obuća najlepše izgleda u broju 37, zbog čega većina prodavnica na rafovima izlaže baš tu veličinu. Takođe, i na sajmovima obuće proizvođači cipela će zainteresovanim kupcima uvek prvo prikazati broj 37 kao najskladniji, bez obzira na to da li se radi o sandalama, čizmama, patikama ili papučama.

"Najlepši" muški broj je, zamislite, 40. Ne znamo samo koliko je visok muškarac koji ga nosi i da li su se ovde malo zeznuli?!

stopalo, atletsko stopalo
foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

03:16

Kako da povratitte novac ako vam vodootporna obuća propusti: Stručnjak otkrila cake kako nas trgovci varaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track