MOŽE DONETI STABILNOST, ALI I LOŠU SREĆU: Kakav oblik OGLEDALA je najbolji prema FENG ŠUIJU, i gde ga treba OBAVEZNO držati?
Foto: Shutterstock

enterijer

MOŽE DONETI STABILNOST, ALI I LOŠU SREĆU: Kakav oblik OGLEDALA je najbolji prema FENG ŠUIJU, i gde ga treba OBAVEZNO držati?

Zanimljivosti -

Ogledala se u feng šuiju smatraju za provodnike energije. Ona su u feng šuiju povezana s elementom vode, ali kakvu će energiju doneti u vaš dom, zavisi puno i od oblika ili okvira za ogledalo.

Okruglo ili četvrtasto ogledalo - nije isto. Evo šta oblik ogledala može doneti u vaš dom:

oko, ogledalo, ogledanje
foto: Profimedia

Okrugla ogledala predstavljaju metalni element koji donosi jasnoću, preciznost i radost.

Četvrtasto ili pravougaono ogledalo unosi u dom element zemlje, što može pomoći u stabilnosti, uzemljenju i ličnom razvoju.

Visoko pravougaono ogledalo predstavlja element drveta, koji može pomoći u poboljšanju fleksibilnosti i ljubaznosti.

Ogledalo
foto: Shutterstock

Trouglasta ogledala mogu dodati mnogo stila vašem prostoru, kao i energiju vatre. Unošenje više vatre je dobar izbor ako tražite strast, inspiraciju ili autentičnost.

U feng šuiju je posebno popularno Bagua - šestougaono ogledalo, za koje se postavlja iznad ulaznih vrata i smatra se da odbija negativnu energiju i otrovne strelice iz vašeg doma.

bagua, ogledalo
foto: Profimedia

Od zavisnosti šta vam je potrebno, prema navedenoj simbolici, izaberite oblik ogledala i postavite ga u prostoriji u kojoj vam je potrebno pojačanje takvog elementa.

Na primer, četvrtasto ogledlao može biti dobro za ljubav, jer donoi stabilnost, dok je okruglo povoljno za radni prostor jer donosi jasnoću, preciznost.

Ogledalo
foto: Shutterstock

Prema feng šuiju, važno je da se u ogledalu ne vidi odraz ulaznih vrata, kao ni odraz kreveta u spavaćoj sobi.

Treba izbegavati zamućena, napukla i slomljena ogledala, kao i ona sa "iskrivljenim" odrazom...

Najbolje mesto za postavljanje ogledala svakako je trpezarija, posebno ako se u njemu ogleda trpeza, sto sa jelima ili korpa sa voćem - to je simbol obilja i blagostanja.

(Kurir.rs/Sensa)

Bonus video:

21:51

OVA 2 NASELJA U BEOGRADU NOSE KRV PREDAKA I PALE DUŠE: Astrolog otkrio gde vladaju NEČISTE SILE! Sačuvana je NEGATIVNA ENERGIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track