DA LI ZAKONI FIZIKE OVDE NE VAŽE? Čovek okačio video na internet i izazvao OGROMAN POŽAR: Svi to radimo, a on tvrdi da je OPASNO!
Foto: Profimedia

ŠTA VI MISLITE?

DA LI ZAKONI FIZIKE OVDE NE VAŽE? Čovek okačio video na internet i izazvao OGROMAN POŽAR: Svi to radimo, a on tvrdi da je OPASNO!

Zanimljivosti -

Prema popularnom TikTokeru, koji ima više od 76.000 pratilaca, čuvanje čaša naopačke znači da se sva težina prebacuje na ivicu, koja važi za najkrhkiji deo stakla, te se očekuje da koju opisuju kao najkrhkiji deo stakla, i vremenom je veća verovatnoća da će se staklo da se razbije.

Kako je još iz domova naših baka ostao običaj da se čaše ovako drže, da prašina ne bi upadala u njih, mnogi korisnici ove mreže su se pobunili.

čaša
foto: PrintScreen

Iako su se mnogi složili sa ovom tvrdnjom, ipak je većina kritikovala video i našalila se da jednostavno mora da kupi jače čaše.

"Uvek sam ih čuvao naopačke. Nikad nisam imao problema", "Odvratno je da se čuva deo iz kojeg se pije na površini jer skuplja prašinu", "Nikada mi se nije razbila čaša u 50 godina", "Čuvam ih naopačke da sprečim da se prašina skuplja u staklu... Pucaju, kupujete nove, neki su od komentara.

Kulinarski producent Kler Langan rekla je da ne postoji pogrešan način da odložite čaše, uz različite metode koje odgovaraju kuhinjama različitih ljudi. Međutim, stručnjak za kućno kuvanje preporučuje čuvanje šolja koje se ređe koriste sa obodom nadole jer to sprečava sakupljanje prašine.

(Kurir.rs/Ženablic)

Bonus video:

01:12

Ivana napala Kristinu zbog pranja čaša: Mene žene ne vole zato što sam dominantna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track