OVE STVARI NIKADA NEMOJTE DA KUPUJETE NA AERODROMU: Bacate pare, jer se prodaju po DUPLO VIŠOJ CENI, a za neke NEĆETE VEROVATI!
Foto: Shutterstock

PROĆIĆETE SKUPLJE

OVE STVARI NIKADA NEMOJTE DA KUPUJETE NA AERODROMU: Bacate pare, jer se prodaju po DUPLO VIŠOJ CENI, a za neke NEĆETE VEROVATI!

Zanimljivosti -

Aerodrom je jedno od onih mesta koje će vam vrlo neprimetno "izvući" previše para iz džepa, a pritom vrlo nepotrebno.

Sigurno ste nekada bili u situaciji da čekate let i da vam se aerodorom zapravo učini kao mali svet. On poseduje sve što vam je potrebno, na jednom mestu, i predstavlja idealno mesto za trošenje novca, ali više nego što bi trebalo.

Kako vas osećaj ne bi prevario i kako ne biste počeli da "bacate" pare, nastavku saznajte koje stvari ne bi trebalo da kupujete i zašto, prenosi Mondo.

Konstrakta, Aerodrom Nikola Tesla
foto: Nenad Kostić

Wi-Fi

- Aerodromi iskorišćavaju činjenicu da nakon što prođete ta sigurnosna vrata, postajete zarobljena publika. Prvo, Wi-Fi je spor i užasno precenjen. Putovanje pruža savršen prisilni internetski prekid. Vaše društvene mreže mogu da pričekaju - kaže zaposleni na aerodromu i savetuje da umesto korišćenja telefona, probate da čitate knjigu.

Dodaci za telefon

- Uređaji kupljeni na aerodromu koštaće vas mnogo više nego da ste ih kupili bilo gde. Naše istraživanje pokazuje da su ovi proizvodi u proseku 34 odsto skuplji nego onlajn. Punjač može da bude i do 50 odsto skuplji na aerodromu, a o slušalicama za telefon da ne pričamo - kaže Lindsej Sakraida, direktorka marketinga web stranice za onlajn kupovinu.

Punjač za telefon, Mobilni telefon
foto: Profimedia

Hrana

Kada je reč o hrani, bolje je da pojedete obrok pre samog leta. Kupovati hranu na aerodromu nije baš sjajan izbor.

- Gotovo uvek je preskupo, nije baš ukusno, a ni dobro za vas, ili je neka kombinacija svega toga - kaže zaposleni.

Brza Hrana
foto: Shutterstock

Strana valuta

- To je verovatno jedna od poslednjih stvari o kojima ćete razmišljati kada planirate putovanje, ali nemojte da menjate svoj novac za stranu valutu na aerodromu - kaže Dženifer Mekdermot, zastupnica potrošača i bivši stručnjak za komunikaciju velike turističke kompanije.

- S obzirom na to da konkurencija nedostaje među menjačnicama na aerodromu, znate i sami da nećete dobiti željeni i preporučljiv kurs - ističe ona.

dolar, euro
foto: Profimedia

Parfemi

Taj parfem koji se prodaje na aerodromu može da bude lažnjak.

- Drugim rečima, duty-free shop možda prodaje ono za što veruje da je prava stvar, ali ne mora da bude. Mnogo je bolje da kupite parfem direktno od proizvođača ili u prodavnici kojoj verujete - savetuje zaposleni.

Parfemi
foto: Shutterstock

(Kurir.rs / Mondo.rs)

Bonus video:

01:24

ANA BRNABIĆ, SINIŠA MALI I MILOŠ VUČEVIĆ PRE OD MENE ZASLUŽUJU MESTO PREMIJERA! Goran Vesić ekskluzivno za Kurir TV o novoj Vladi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track