OVE 3 STVARI SVI RADE U HOTELI, A MNOGIMA SE OBIJU O GLAVU: Ni slučajno ne hodajte BOSI, a ovo iz kupatila bolje ni NE PIPAJTE!
Foto: Profimedia

ČUVAJTE SE

OVE 3 STVARI SVI RADE U HOTELI, A MNOGIMA SE OBIJU O GLAVU: Ni slučajno ne hodajte BOSI, a ovo iz kupatila bolje ni NE PIPAJTE!

Zanimljivosti -

Kada odemo na odmor i napokon stignemo do hotela, uglavnom svi razmišljamo samo o odmoru i mekanom jastuku, te neke stvari koje ne radimo kod kuće, ovde uradimo bez razmišljanja, jer neko drugi za nas ramišlja o higijeni i čistoći apartmana. Dermatolog dr Liv Kremer, otkriva tri stvari koje nikada ne bi trebalo da radite u hotelu.

U videu na TikTok-u, dermatolog ističe da nikada ne bi oprala lice sapunom koji se nalazi u kupatilu hotelske sobe. Naime ona smatra da ukoliko ga prethodni gosti nisu koristili, osoblje ga je najverovatnije ostavilo da stoji i za vas, zbog čega je moguće da bude prepun bakterija, te je ipak bolje da koristite svoju sredstva za higijenu.

Takođe, moguće je da imamo naviku da se izujete čim dođete sa plaže, sednete malo da odmorite i onda bosi odšepate do kupatila. To isto ne bi trebalo da radite. Doktorka upozorava da nikada ne bi trebalo da hodate bosi po hotelskoj sobi. Povećavate rizik od infekcija, a kada nastanu, ni sami ne znate gde ste ih "zaradili".

Treća stvar je najviše komentarisana na društvenim mrežama jer mnogi smatraju da je "to već preterivanje". Dermatolog ističe da nikada ne koristi daljinski za TV u hotelskoj sobi pre nego što ga prvo dezinfikuje.

@drliv I’d loveee to help you bestie - but I just worked 12 hours in my clinic ☺️ let’s talk another time #drliv #derm #dermatologist #skin #acne #moles #etiquettetips #manners #zurich #switzerland #imgonnaliveforever ♬ Fame - Irene Cara

- Ne znam gde je bio ovaj daljinski - rekla je doktorka.

"Najbolje je da izađem iz hotela onda", "Pa valjda svi imamo neki imunitet", "Za neke stvari se slažem, ali ovo je stvarno previše", "Ja se obično srušim na krevet i ne razmišljam ni o čemu", "Ja sam dobio gljivičnu infekciju jer sam hodao bos, podržavam", "Da mi prvo očistimo celu sobu, pa onda da odmorimo?", glasili su komentari.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:10

Hotel u kom su odseli Maja Marinković i Peca Raspopović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track