MAGIJA JE TU! Beogradska ZIMSKA BAJKA spušta se do reke: Bogat program i praznici za pamćenje
Foto: Promo

STVORITE NOVE USPOMENE

MAGIJA JE TU! Beogradska ZIMSKA BAJKA spušta se do reke: Bogat program i praznici za pamćenje

Zanimljivosti -

Jedan od najautentičnijih delova Beograda - Savski park Beograda na vodi – od 15. decembra do 15. januara biće pretvoren u čarobnu zimsku bajku – mesto za najlepše praznične događaje, ispunjene dobrom hranom, još boljom muzikom i magijom za sve uzraste i ukuse.

Dolazi period slavlja! Period koji provodimo sa našim najdražima, period darivanja, ljubavi i deljenja. U tom duhu osmišljena je Zimska bajka - prvi zimski festival ovog tipa u Beogradu, koji će posetiocima čak 30 dana uveličavati ovaj najlepši i najromantičniji deo godine. Iako je jedinstvena praznična atmosfera već beogradska tradicija, proslava se ove godine spušta i do reke. Uz slogan “Magija je tu!”, Savski park Beograda na vodi postaće mesto iz čarobnih prazničnih filmova i bajki, gde će u autentičnom ambijentu posetioci moći da uživaju u omiljenoj muzici, ali i bogatoj gastronomskoj ponudi i drugim, nezaobilaznim zimskim aktivnostima kao što su klizanje i druženje sa Deda Mrazom.

Zimska bajka
foto: Promo

Otvaranje ovog magičnog prazničnog festivala, 15. decembra u 17 časova, senzacionalno počinje koncertom dečijeg hora “Kolibri” i Big Benda RTS-a sa specijalnim gostima: Jelenom Tomašević, Tijanom Bogićević, Jelenom Gavrilović, Dušanom Svilarom i Žarkom Stepanovim. Uz veličanstveni vatromet i zajedničko odbrojavanje, biće upaljene i novogodišnje lampice, koje će najaviti mesec dana najlepših prazničnih događaja i ispraćaj stare, a doček Nove godine u najsvetlijem mogućem duhu.

Da su organizatori vodili računa o svim generacijama, govori činjenica da će park biti podeljen u nekoliko zona, gde će svako moći da pronađe ugođaj za sebe i svoja čula. Avanturisti, romantični i najmlađi posetioci mogu se uputiti do velikog klizališta “Ledeno carstvo” ili do “Magičnog lavirinta”. Kada ogladnite, pridružite se gurmanima i svim drugim ljubiteljima dobre hrane i pića u “Wine & dine” zoni ili vrućim Fire pit-ovima, gde će se tokom celog dana ložiti vatra, jesti ukusna hrana i deliti zimska čarolija. U centru svih dešavanja biće i “Jelka najlepših želja”, te ne zaboravite da prilikom posete zamislite jednu za 2023. godinu!

Zimska bajka
foto: Promo

Raznovrstan program sprema se i na glavnoj bini, gde nas očekuju koncerti omiljenih muzičara, nastupi najboljih dečijih horova i sjajni DJ program, koji će se pobrinuti da atmosfera uvek bude na posebnom nivou. Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov, Zvonko Bogdan, Lena Kovačević, Tijana Bogićević, Leontina i hor Čarolija, The Belgrade Dixilend Orchestra, Abba Real Tribute Bend - samo su neke od muzičkih “epizoda” koja će ulepšati ovaj serijal najlepših prazničnih događaja za pamćenje. Uz to, uživaćemo u prvom zimskom bioskopu na otvorenom, sa projekcijama omiljenih prazničnih filmova!

Za najmlađe sugrađane, vikendom će na glavnoj bini biti izvođene predstave dečijih pozorišta, a kao posebno iznenađenje (pssst) omiljena glumačka lica čitaće najlepše dečije bajke.

Zakoračite u radost Božića i Nove godine u prelepom ambijentu Beograda na vodi. Zimska bajka donosi nam najlepše boje, ukuse i mirise praznika, na način kakav do sada nismo imali prilike da iskusimo u našem gradu. Okupite porodicu i prijatelje, otkažite sve druge obaveze i spremite se da se prepustite zimskim čarolijama, jer Magija je tu!

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:15

BOŽIĆ SLAVE U NARODNOJ NOŠNJI I UZ SVE OBIČAJE: Porodica Savčić pravi je primer ČUVARA SRPSKE tradicije (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track