DOŽIVEO SAM KLINIČKU SMRT I EVO ŠTA SAM VIDEO: Bio sam odvojen od tela, a ovo je bio PRELOMAN MOMENAT da se vratim u život
Foto: Facebook/Kevin Hill

neverovatno iskustvo

DOŽIVEO SAM KLINIČKU SMRT I EVO ŠTA SAM VIDEO: Bio sam odvojen od tela, a ovo je bio PRELOMAN MOMENAT da se vratim u život

Zanimljivosti -

Kevin Hil (55), koji je po zanimanju pisac, lečio se od retke bolesti kalcifilaksije u Derbi Rojal bolnici u Londonu.

Kalcifilaksija je ozbiljno, vrlo retko stanje koga karakteriše odumiranje ćelija odnosno nekroza masnog tkiva i tkiva kože. Osobe koje pate od ove bolesti obično imaju i otkazivanje bubrega ili su na dijalizi ili su nedavno imale transplataciju bubrega.

Jednom prilikom, njegovo srce je prestalo da kuca. Lekari su uspeli da mu spasu život, a onda je Kevin otkrio da je doživeo vantelesno iskustvo i odlučio da svoju pruču iznese u javnost. Tom prilikom je napomenuo da je "umiranje i vraćanje u život" proteklo mirno.

"Nisam gledao u svoje telo, bio sam odvojen od tela. Kao da sam se nalazio u duhovnom carstvu, bio sam svestan što se događa, ali sam imao toliko mira", ispričao je i napomenuo da nije video bilo kakvo svetlo.

"Bio sam bolestan mesecima. Izjedala me koža. Tri dana su mi noge krvarile - jednostavno nije prestajalo", dodao je i naglasio da je izgubio pet litara krvi i da je njegovo srce prestalo da kuca.

Hil je u januaru 2022. imao operaciju zbog problema sa srčanim zaliskom. Zbog toga se u njegovim nogama nakupljala voda, nakon terapije i godinu dana u bolnici izgubio je 65 kilograma vode. Nakon hiruškog zahvata dobio je kalcifilaksiju.

"Znao sam da krvarim. Znao sam da je ozbiljno. Osoblje je ulazilo i izlazilo kako bi zaustavilo krvarenje", nastavio je.

Kevin je rekao da se u tom trenutku nalazio van svog tela i da je posmatrao lekare koji su pokušavali da ga reanimiraju.

"Znao sam da sam umro. Bio sam odvojen od svog tela. Onda sam samo zaspao i probudio sam se živ i krvarenje je prestalo. Znao sam da nije vreme da umrem", naglasio je.

Kevin se potom vratio kući sa suprugom Kamil i napominje da su mu se prioriteti u životu promenili.

"Kad sam izašao iz bolnice, atmosfera u mojoj porodici se drastično promenila. Postao sam otporniji. Znao sam da mogu da se oporavim", poručio je.

"U završnoj sam fazi oporavka. U desnoj nozi osećam još blagu bol, ali nije ni približno kao pre- plakao sam ranije satima. Nivo bola bio je od 100 od 10, a sada je na četiri. Svi su rekli da bi trebalo da budem mrtav zbog bolesti", izjavio je Hil.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

02:11

Mali Jivu u Pekingu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track