NATERALI GA DA POJEDE LJUDSKI MOZAK, NA LICE MU STAVILI PEPEO MRTVAKA: Sekta naterala poznatog voditelja da radi bizarne stvari
Foto: Printscreen/Youtube/CNN

neverovatno

NATERALI GA DA POJEDE LJUDSKI MOZAK, NA LICE MU STAVILI PEPEO MRTVAKA: Sekta naterala poznatog voditelja da radi bizarne stvari

Zanimljivosti -

Televizijski voditelj i autor Reza Aslan jednom prilikom je pojeo ljudski mozak dok je snimao dokumentarac "Vernik" o svetskim religijama s kanibalističkom hinduističkom sektom.

Reza Aslan, kanibali, hinduizam
foto: Printscreen/Youtube/CNN

Još 2017. godine Si-En-En je emitovao seriju pod nazivom "Vernik Reze Aslana", koja je prikazivala i jedenje ljudskog mesa. U jednoj epizodi voditelj popularnog TV formata Reza Aslan posetio je kanibalističku hinduističku sektu i ponuđeno mu je ono što je predstavljeno kao komad ljudskog mozga.

Ne samo da je Aslan jeo meso nego je čak nosio ogrlicu napravljenu od delova ljudskog tela, a lice mu je bilo namazano pepelom kremiranog čoveka. U jednom trenutku epizode jedan od pripadnika Aghori nomada koje je Aslan posetio čak je zapretio da će mu "odseći glavu ako nastavi mnogo da govori".

Snimanje je brzo završeno kada je pripadnik sekte počeo da baca vlastiti izmet na Aslana i ostatak ekipe Se-En-En-a nateravši ih da odu. Pre emitovanja epizode Aslan je na Fejsbuku napisao: "Želite li da znat kakvog je ukusa mozak mrtvog čoveka? Drveni ugalj. Bio je spržen!"

Reza Aslan, kanibali, hinduizam
foto: Printscreen/Youtube/CNN

U to se vreme Aslanova emisija našla na meti kritika zbog senzacionalističkog pristupa hinduizmu, trećoj najvećoj svetskoj religiji.

- Neverovatno je i bezobzirno od Si-En-En-a da gura senzacionalne i groteskne slike bradatih smeđih muškaraca i njihove morbidne i smrtonosne religije u vreme kada Sjedinjene Američke Države prolaze kroz razdoblje zabrinutosti i straha bez presedana - rekla je za "Hafington Post" Vamze Džuluri, profesorka medijskih studija sa fakulteta u San Franciscu.

Američko-indijski odbor za političko delovanje rekao je u izjavi: "Uz višestruke izveštaje o napadima podstaknutim mržnjom prema ljudima indijskog porekla iz celog SAD-a, emisija opisuje hinduizam kao kanibalizam, što je bizaran način gledanja na treću najveću religiju na svetu. U napetom okruženju ovakva emisija može stvoriti percepciju o Indijcima koja bi ih mogla učiniti ranjivijima na dalje napade."

Tulsi Gaberd, koja je bila prva hinduistkinja izabrana u Kongres SAD-a, oglasila se na Tviteru: "Si-En-En koristi svoju moć i uticaj kako bi povećao nerazumevanje ljudi i strah od hinduizma."

(Kurir.rs/SrbijaDanas)

Bonus video:

03:11

SEKTE HARAJU SVETOM! Pastuović: Svaka je sekta satanistička samo nazivi drugačiji OVA UMETNICA JE PRIPADNICA MRAČNE ORGANIZACIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track