IMAM 31 GODINU I NIKAD NISAM BIO U VEZI: Izgaram na poslu i USAMLJEN SAM! Momak U SUZAMA priznao ono sa čime se mnogi bore
Foto: Profimedia

ISPOVEST

IMAM 31 GODINU I NIKAD NISAM BIO U VEZI: Izgaram na poslu i USAMLJEN SAM! Momak U SUZAMA priznao ono sa čime se mnogi bore

Zanimljivosti -

Ovaj 31-godišnjak koji nikad nije bio u vezi plače dok priznaje koliko je usamljen, nesiguran i prezaposlen. Njegovom priznanju se pridružuju pojedinci koji su podelili svoje priče, pokazujući mu da nije sam.

Stiv je prosečan 31-godišnjak u današnjem svetu. On balansira između karijere, iscrpljenosti i mnogih pritisaka koji dolaze s tim što je milenijalac koji stari i pokušava da se nosi s visokim troškovima života, društvenim promenama i društvenim pritiscima.

U svojoj biografiji na društvenim mrežama, Stiv sebe opisuje kao samo prosečnog tipa koji želi da izleči svoju dušu na ovom putovanju zvanom život. A to putovanje ponekad može biti emocionalno naporno i nateralo je Stiva da dokumentuje neke od srceparajućih aspekata života. Objavio je priznanje o svom ranjivom stanju u videu koji je odjeknuo među pratiocima.

On ima 31 godinu, slobodan je i nikad nije bio u vezi.

- Navršavam 31. Slobodan sam i nikada nisam bio u vezi. Idem na samostalna putovanja. Usamljen sam, nesiguran, depresivan, anksiozan i prezaposlen - priznaje dok mu se oči pune suzama.

Razmišlja i o tome kako njegova porodica i roditelji stare.

- Brinem se za budućnost. Sve što želim je da spavam - skrhan je.

Tvrdi da je usred krize četvrtine života, jer njegov život ne izgleda onako kako je želeo. Stiv priznaje i s kojim se sve izazovima mentalnog zdravlja susreće.

- Život je čudan i komplikovan - kaže.

Objava ima milione pregleda i hiljade i hiljade komentara, od kojih je većina pozitivna i podsticajna. Poručili su mu da ga "veza ne definiše", da je pronalaženje sreće, mira i samoće u sopstvenim stvarima važnije. Neki su podelili svoja bolna putovanja kroz život.

usamljenost, depresija, ljudi
foto: Profimedia

- Imam 37 godina, počinjem ispočetka, živim s roditeljima, sama sam, pod stresom i švorc. Ja ću nastaviti da pokušavam, i ti ćeš takođe nastaviti da pokušavaš - bodrili su ga.

Ovi komentatori kao i Stiv nisu jedini, ni sami. Zapravo, oni su verovatno deo generacije milenijalaca i generacije Z koji se bore da daju prioritet odnosima - bilo po izboru ili ne. Prema The Independentu, istraživanje aplikacije za upoznavanje pokazalo je da je samo trećina milenijalaca i generacije Z tražila ljubav 2022, pri čemu je 37 odsto njih želelo vezu, a 32 odsto tražilo je brak. Džes Orejli, stručnjakinja za veze iz Toronta i voditeljka potkasta, rekla je da je trend samca često izbor nastao iz promene u modernim navikama sastanaka.

- Vidim više milenijalaca koji prihvataju širi raspon opcija veza, neki se odluče da ostanu samci, a drugi se odluče za sporazumnu ne-monogamiju, i naravno, sve između - rekla je.

Neki ostaju samci jer smatraju da su izlasci iscrpljujući, a drugi su usamljeni jer su zauzeti poslom i društvenim obvezama, ali u većini slučajeva - ovo je izbor.

No, moguće je da promena u trendovima dejtova negativno utiče na one koji još uvek žele da pronađu dugoročnog partnera. Priče poput Stivove pokazuju da su depresija i osećaj nepovezanosti prečesti u svetu. Progovorivši i otkrivši svoju istinu, Stiv je dobio podršku s celog interneta, na načine koje nikada nije mogao da zamisli.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

03:37

REČ PSIHOTERAPEUTA O IZBORU PARTNERA: To je složena stvar! Evo šta vam treba za stabilnu vezu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track