SRBI MISLE DA SMO AROGANTNI, ALI OVO JE ISTINA: Rus se doselio u Beograd, pa otkrio zašto su NELJUBAZNI prema nama! Izazvao haos
Foto: TikTok/choco_nik

SUDAR KULTURA

SRBI MISLE DA SMO AROGANTNI, ALI OVO JE ISTINA: Rus se doselio u Beograd, pa otkrio zašto su NELJUBAZNI prema nama! Izazvao haos

Zanimljivosti -

Jedan momak iz Rusije, koji se usled rata između njegove zemlje i Ukrajine preselio u Beograd, na svom TikTok nalogu "Choko_nik" je objavio snimak u kome govori o predrasudama koje pojedini Srbi imaju o Rusima.

Kako kaže, čuo je da pojedini ljudi iz Srbije misle da su Rusi arogantni.

- Čuo sam da pojedini Srbi misle da su Rusi arogantni zato što ne govorimo mnogo, nekad čak ni zdravo ne kažemo, ali to nije istina - počeo je svoje izlaganje, pa objasnio zašto odaju takav utisak:

- Samo smo stidljivi jer je za mnoge od nas Srbija prva zemlja u koju smo došli nakon dugo vremena, ne znaju svi Rusi dobro engleski, a neobavezno ćaskanje nije popularno u Rusiji - rekao je ovaj Rus, te naveo lični primer iz svakodnevnog života:

- Na primer, ja kad odem u prodavnicu i treba mi nešto, nekad čak ne znam ni kako to da pitam i sve što mogu da kažem je "dobar dan" i "doviđenja", to je sve. I na svoj način tražim ono što mi treba - zaključio je.

Ispod njegovog snimka u komentarima su se nadovezali uglavnom Srbi.

"Mnogi Rusi čak ne znaju ni gde je Srbija ni za Srbe generalno", "Drago mi je da čujem to", "Mi volimo svoju braću Ruse", "To je i moj utisak takođe", samo su neki od komentara ispod snimka.

U moru komentara izdvojila se jedna korisnica TikToka, koja je na pristojan način ovom momku održala lekciju lepog ponašanja:

"Možemo da vas razumemo i kad pričate na ruskom, ali samo recite zdravo. Ja radim u prodavnici i stvarno je nepristojno ne reći zdravo", napisala je ona uz emotikon smeška.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:13

RUSI IDU NA MRVLJENJE UKRAJINSKE VOJSKE! Mlakar otkriva ko ZAISTA komanduje borbenim dejstvima TO NISU REGULARNE VOJNE JEDINICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track