KAKO DA SUPTILNO OTERATE DOSADNE GOSTE: Čim ovo uradite, odmah će se pokupiti i otići! Ovi trikovi PROVERENO RADE
Foto: Profimedia

KORISNO

KAKO DA SUPTILNO OTERATE DOSADNE GOSTE: Čim ovo uradite, odmah će se pokupiti i otići! Ovi trikovi PROVERENO RADE

Zanimljivosti -

Pevač Din Martin je imao dobru taktiku. Često je zvao policiju kako bi se požalio na buku sopstvene žurke. Novinar i pisac, Hari Valop, otkriva još mnoštvo načina koji garantuju da se vaši gosti neće osećati dobrodošlim, nakon nekog vremena.

Možda ste mislili da je Din Martin vrhunski zabavljač, retko viđen na sceni bez cigarete u jednoj ruci, čaše nečeg jakog u drugoj i iskre u njegovim očima koja je sugerisala da je noć još uvek mlada. Dokumentarac o pevaču, međutim, razbio je neke od tih mitova.

Za početak, čaša viskija u njegovoj ruci zapravo nije bila ništa jača od soka od jabuke, a toliko je mrzeo kasne zabave da bi se često pretvarao da je nezadovoljni komšija i zvao policiju da se požali na buku, i to na sopstvenoj žurki. To ga je spasilo neprijatnosti da moli svoje goste da odu. To je prilično ekstremna taktika, ali izuzetno pametna.

žurka, korona žurka
foto: Profimedia

Lukavi načini kako se rešiti gostiju koji nikako da odu kući:

1. Perite zube pred gostima

Supruga ga ponekad naziva najgrubljim muškarcem u Britaniji, zbog sledećeg nesrećnog trenutka na božićnoj zabavi na kojoj su bili domaćini. Valop je bio toliko frustriran zbog poslednjeg vrpoljenja gostiju koji su se šetali po kući, pevali božićne pesme i ispijali njegovu poslednju flašu "brendija", da je na kraju otišao u kupatilo, zgrabio četkicu za zube i vratio se u dnevnu sobu čisteći zube.

"Oprostite, spremam se za spavanje", rekao je opušteno. I to mu je uspelo. Ili to ili možda činjenica da je istovremeno nosio svoj kućni ogrtač. Uvek uspeva.

2. Postavite vreme završetka

U danima kada su pozivnice stizale na čvrstim karticama s pozlaćenim ivicama, a ne putem WhatsApp-a, često biste na njima mogli da pronađete vreme početka, ali i vreme završetka zabave. Bio je to neverovatno civilizovan način koji je obaveštavao goste kada im ističe vreme. Stoga nemojte misliti da je nepristojno navesti, kada izrađujete pozivnicu bilo kojim putem, i vreme završetka večeri.

žurka
foto: Profimedia

3. Prihvatite se prljavih sudova

Nešto suptilniji signal vašim gostima da se zabava bliži kraju je pranje sudova. U kuhinji, trpezariji možete da nastavite da čavrljate i pijete vino, dok govorite o tome kako mrzite da se budite uz prljave sudove. Pogotovo ako pritom naglasite da morate da se probudite za nekoliko sati...

4. Sakrijte sav alkohol

To je tako jednostavno. Sakrijte, sklonite svaku bocu alkoholnog pića koje su gosti doneli. Očistite frižider od gaziranih pića, sokova i alkohola. Izvinite se i zaigrano objasnite gostima da su vam popili sve iz kuće. Sram bi trebao da ih natera da se išunjaju.

5. Poslužite bezalkoholna pića

Ovo je stari trik koji koriste mnogi francuski domaćini. Iznesite plato sa sokovima od narandže ili grejpa. To je signal da je cuganje završeno i da je vreme da se ide. Naravno, funkcioniše samo ako većina gostiju razume skriveni kod u vašom gestu. Ali uvek to možete da im objasnite pomoću nekoliko spretnih rečenica, poput one da im nudite nešto što će im pomoći da se malo otrezne pre nego što krenu kući.

par, ljubav, prijatelji, žurka
foto: Profimedia

6. Zamolite bliskog gosta uslugu

Veruje se da je Džulija Čajld, američka televizijska kuvarica, predložila ovu metodu. Napravite zaveru, pre početka zabave, s gostom za kojeg znate da takođe želi rano da završi noć. Uloga mu je da nenametljivo, u dogovorenom satu, izjavi da je došlo vreme da se ide i da vam se da malo mira.

7. "Okrivite" psa

Upozorite da vaš pas nakon ponoći počinje da biva prilično agresivan ako je u kući puno buke. Kao i da morate da ga vodite u šetnju.

8. "Okrivite" komšiju

Izađite na trenutak iz stana ili kuće, pa kada se vratite uzviknite, pomalo ogorčeno, da je komšija upravo vikao na vas da utišate buku. Predložite, s obzirom na to da je takva situacija, da je najbolje da isključite muziku ili pak da se raziđete.

Parti, žurka, Društvo, Nova Godina
foto: Profimedia

9. Odnesite smeće

Uz suptilno negodovanje, odnesite prazne flaše u kantu za reciklažu, iznesite je napolje i doviknite kako se puno popilo kroz veče. To bi mogao da bude znak i podsticaj nekim gostima da ispiju svoju zadnju čašu te večeri.

10. Ponudite im čaj

Ako im ponudite čaj, uz komentar da će bolje zaspati od njega, oni ga sigurno neće prihvatiti i oni počeće polako da se razilaze.

11. Pripremajte doručak

Izvadite zobene pahuljice i objasnite kako morate da ih potopite preko noći, a da je još malo vremena ostalo do jutarnjeg obroka. Vrlo brzo bi trebalo da shvate poruku i krenu.

12. Donesite im jakne

Idite po jaknice svojih gostiju, skupite ih sve i donesite u sobu u kojoj se odvija zabava, uz objašnjenje da ste morali da pospremite sobu u kojoj su se dotad nalazile, piše Daily Mail.

(Kurir.rs/ 24sata.hr/ Daily Mail)

Bonus video:

00:21

POZNATA SAM PO TOME DA UMEM UZETI PARE! Nova voditeljka, a gosti nikad otvoreniji u emisiji Pusti brigu samo na na Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track