NAZIV ULICE "ŠEĆER SOKAK" u Sremskoj Mitrovici NEMA VEZE SA POSLASTIČARSTVOM, ali ima sa jednim drugim, JAKO STARIM "zanatom"
Foto: Kurir televizija

tajna šećer sokaka

NAZIV ULICE "ŠEĆER SOKAK" u Sremskoj Mitrovici NEMA VEZE SA POSLASTIČARSTVOM, ali ima sa jednim drugim, JAKO STARIM "zanatom"

Zanimljivosti -

Vukašin Grozdanić, autor i voditelj emisije "Kojekude po Srbiji" ovaj put je obišao Sremsk Mitrovicu i iskopao pregršt zanimljivih priča vezanih za ovaj grad i njegovu istporiju.

Jedna od njih vezana je za neobićan naziv jedne poznate ulice ovog grada.

U Sremskoj Mitrovici nalazi se ulica poznata kao "Šećer sokak". Iako je većini ljudi prva asocijacija to da se u ulici nekada prodavao šećer ili neki slatkiši istina je malo drugačija.

00:51

NAZIV ULICE ŠEĆER SOKAK U SREMSKOJ MITROVICI nema veze sa poslastičarstvom, ali ima sa jednim drugim, JAKO STARIM zanatom

U toj ulici se nekada nalazila kafana, a iz te kafane je stepenište vodilo na prvi sprat gde su se nalazile sobe, odnosno bordel. Zbog užitka "slatkog kao šećer" koji su devojke pružale cela ulica dobija naziv Šećer sokak.

Sa ulaskom Vojvodine u sastav kraljvine SHS prostitucija je bila zabranjena i već duže od jednog veka bordel ne postoji, ali sam nazvi šećer sokak se od tad još uvek nije promenio.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track